Promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, cukr a limetkovou kůru. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte ke smetanové směsi. Přesuňte do cedníku vyloženého... více o Ovocná polévka se smetanovými nočky
Z ananasu vykrojte tuhou střední část. V pánvičce rozehřejte máslo, přidejte cukr, 2 lžíce vody a semínka kardamomu. Povařte, až se cukr rozpustí a... více o Obrácené koláčky s ananasem
Z grapefruitů vymačkejte šťávu a odměřte z ní 300 ml. Cukr svařte s 50 ml vody v kastrůlku a nechte trochu vychladnout. Plody mučenky rozkrojte, dřeň... více o Sorbet z růžového grapefruitu
Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté. Květák uvařte v... více o Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen
Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky si připravte kvásek. Přidejte jej k mouce se solí a zbylými surovinami a zpracujte na vláčné,... více o Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
**Množství surovin na 2 plechy.** Do vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Na vál prosejte mouku, osolte ji a uprostřed... více o Rychlé vázané koláče "krejčovské"
Rybu omyjte, odstraňte kůži a vykostěte ji. Maso osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte na stejnoměrné špalíčky. Z mouky, vejce a vody či piva pak... více o Fish & chips
Plátky chleba lehce opečte v toastovači. Slaninu opečte na pánvi dokřupava. Polovinu chlebů potřete majonézou (není nutné), poklaďte salátem, slaninou... více o BLT sendvič
Z chleba a sýra vytvořte sendviče. Na pánvi rozehřejte máslo, sendviče smažte z každé strany asi 3 minuty, až se začne sýr rozpouštět. Rozkrájejte na... více o Sýrové minisendviče
Na oleji asi 5–7 minut smažte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata omyjte, spařte vodou a oloupejte. Máte-li konzervovaná rajčata, tento krok... více o Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Na plátek chleba natřete burské máslo, na druhý jahodovou zavařeninu a spojte k sobě. //(PB = peanut butter/pomazánka z buráků, burské máslo, J =... více o PB&J sendvič
Jahody omyjte, nakrájejte do mísy na plátky, zasypte vanilkovým cukrem a promíchejte. Sněhové pečivo nalámejte na kousky a v pohárech či miskách... více o Eton Mess
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice nechte marinovat asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm očištěnou a na kostky nakrájenou... více o Medailonky v zelenině
Troubu předehřejte na 240 °C. Kůžičku na mase nakrojte šikmými řezy. Zakápněte olejem, potřete solí, pepřem, fenyklem a muškátovým oříškem. Maso... více o Pikantní vepřová pečínka
Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky. V mírně osolené vodě povařte asi čtyři minuty, aby mrkev zvláčněla. Řepu nakrájejte na tenké plátky, těsto... více o Zeleninový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Do hrnce se zesíleným dnem nebo speciálního hrnce na vaření mléka vlijte mléko a vsypte vločky. Lehce osolte a za občasného míchání přiveďte k varu.... více o Mléčná ovesná kaše
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této... více o Grilovaný candát na rajčatech
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky.... více o Celerová polévka s rybou
Kapustu nakrájejte nadrobno stejně jako oloupanou cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev. Na rozehřátém oleji osmažte všechnu zeleninu včetně brambor... více o Krémová kapustová polévka
Dužninu melounu nakrájejte na velké kostky a zbavte případných zrníček. Oloupanou okurku nakrájejte rovněž na kostky a obojí rozmixujte s pomerančovou... více o Studená melounovookurková polévka
1) Sušenky vložte do plastového sáčku a najemno rozdrťte válečkem (případně je rozmixujte). Dejte do mísy spolu s moukou, solí, máslem, cukrem a... více o Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády
Okurku oloupejte a rozřízněte ji napůl. Zbavte jadérek a polovinu pokrájejte na malé kostičky. Poduste na másle s posekaným koprem a špetkou soli a... více o Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.
Ořechy, mouku, studené máslo, pokrájené na kostičky, cukr, žloutky, skořici a citrusovou kůru zpracujte v hladké těsto. Pracujte rychle, nejlépe... více o Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Plát masa naplňte směsí másla, petrželky, rýže a hrášku. Pak jej osolte, stočte jako roládu a pečte zakryté na sádle, v troubě předehřáté na 180 °C za... více o Telecí hrudí plněné risi-pisi
Na oleji nejprve zprudka opečte ze všech stran maso. Vyndejte a na zbylém tuku opečte cibuli a česnek, asi 10 minut, aby se zelenina nezabarvila. Maso... více o Vepřové na pomerančích
Na vál prosejte hladkou mouku, přidejte cukr, tuk a vejce. Rychle zpracujte do tvaru bochánku a zabalené v kuchyňské fólii nechte asi hodinu odpočívat... více o Piniový koláč
Troubu předehřejte na 200 °C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho,... více o Malinové profiterolky
Oloupané mrkve rozkrojte po délce na čtvrtky. Cukr nechte rozpustit na pánvičce a mrkve obalte ve vzniklém karamelu. Zalijte pomerančovou šťávou a... více o Medová karotka s kuskusem
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl... více o Italský melounový salát s mozzarellou
Vše kromě oleje rozmixujte nebo rozetřete v hmoždíři. Poté zašlehejte olej vlévaný tenkým pramínkem. **Bazalková** : Do zelené tapenády přidejte... více o Pět tapenád
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00