Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v... více o Ryba naostro na kapustovém pyré
Pod grilem v troubě opečte papriky, až jejich slupka zčerná a popraská. Přesuňte je do sáčku a nechte 10 minut zapařit. Pak slupku snadno stáhnete.... více o Papriková polévka s chilli krémem
//Ingredience jsou na cca 700 ml omáčky.// Cibuli a zázvor oloupejte, cibuli nakrájejte na kolečka a zázvor na malé kostičky. Omyté chilli papričky... více o Chilli omáčka se švestkami
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr... více o Sýrová roláda
Brusinky nasekejte na kousky. V kastrůlku rozpusťte na mírném plameni cukr s 1 lžící vody, až vznikne karamel. Vmíchejte k němu brusinky a sezam a... více o Sezamky s brusinkami a karamelem
Troubu předehřejte na 180 °C. Žloutky prošlehejte s lžící světlého přírodního cukru. Smetanu přiveďte téměř k varu a pak ji přimíchejte ke žloutkům.... více o Crème brûlée
Z mouky, 30 g cukru, soli, 1 žloutku a 80 g studeného másla uhněťte hladké těsto a dejte na 30 minut do chladu. Bílou čokoládu rozpusťte, zbylý cukr... více o Karamelový koláč
Troubu předehřejte na 160 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z másla, mouky, kakaa, 100 g cukru a soli vypracujte v míse drobenku. Přidejte kousky... více o Křehké čokoládové sušenky s karamelem
Mléko zahřejte až k bodu varu. Rozlijte do čtyř sklenic a zpěňovačem nebo metličkou vyšlehejte do pěny. Vmíchejte med a kardamom, případně ještě před... více o Medové mléko s kardamomem
Předehřejte gril v troubě. Datle rozpulte a přibližně 3 minuty prohřejte v kastrůlku s medem. Vmíchejte levanduli. Sýry dejte do zapékacích misek,... více o Kozí sýr s medem a datlemi
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody.... více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Troubu předehřejte na 200 °C. Do trouby dejte pekáč naplněný vodou. Vanilku rozřízněte a dřeň vyškrabejte. Mléko svařte v hrnci a vložte do něj... více o Vanilkový pudink s medovým mangem
Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré
Oloupaný česnek nadrobno nasekejte. Rajčata rozmixujte přímo v plechovce tyčovým mixérem. V kastrolu rozehřejte olej, osmažte na něm česnek a krevety.... více o Rajčatová omáčka s krevetami
Česnek oloupejte a nasekejte. V kastrolu promíchejte se špenátem a asi 5 minut spolu poduste, aby špenát pustil vodu a zavadl. Troubu předehřejte na... více o Chlebová pizza se špenátem
Kuskus nechte nabobtnat ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu (obvykle tak 3 minuty stačí). Pažitku propláchněte a nakrájejte na kousky.... více o Omeleta s kuskusem
Troubu předehřejte na 180 °C. Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,... více o Brambory s lososovým tvarohem
Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo vytvarovat několik menších bochánků,... více o Tradiční sodový chléb - Soda Bread
Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší... více o Dublin Coodle
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném... více o Dušené jehněčí Irish Stew
Nejprve v silnostěnném kastrolu bez tuku opražte na malé hranolky nakrájenou slaninu. Vyjměte. Omyté brambory rozpulte, očištěnou mrkev nakrájejte na... více o Dušená zelenina s lanýži
Máslo, žloutky a šlehačku spolu promíchejte. Z mléka, kvasnic a cukru připravte kvásek a nechte ho vzejít. Do mísy prosejte mouku, přidejte utřené... více o Bystřický vdolec
Králíka rozporcujte a vložte do pekáče (nebo větší pánve). Polovinu množství celeru nahrubo nastrouhejte a druhou půlku nakrájejte na kostičky.... více o Králík na celeru
Na kostky nakrájené brambory dejte vařit asi s litrem vody. Přidejte k nim nakrájenou klobásku a bobkový list s novým kořením. Vejce uvařte natvrdo.... více o Bramborová (úková) omáčka
Přes noc namočeným fazolím vyměňte vodu, doplňte na dva litry a dejte vařit. Asi 15 minut před koncem varu přidejte očištěnou a pokrájenou kořenovou... více o Bystřická kyselica
Troubu předehřejte na 200 °C. V míse promíchejte mouku, sůl, oba prášky, cukr a chilli. Vpracujte máslo nakrájené na kousky, aby vznikla drobenka, pak... více o Sýrové bochánky
Polovinu těsta rozválejte a vyložte jím formu. Přetáhněte fólií a dejte nejméně na 30 minut do chladu. V kastrůlku promíchejte rozinky s 2 hrnky vody,... více o Babiččin rozinkový koláč
Troubu předehřejte, krůtu omyjte, osušte a vně i uvnitř osolte a opepřete. Naplňte nádivkou umíchanou z uvedených surovin (cibuli, česnek, mrkev a... více o Krůta na víně
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte... více o Camembert s hruškami a ořechy
Troubu předehřejte na 200°C. Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut.... více o Pečené sladké brambory s řepou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00