Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom zapracujte vejce,... více o Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Troubu zahřejte na 200 °C, 2 plechy vyložte pečicím papírem. Čokoládu, ořechy i sušené ovoce nakrájejte na malé kousky. Máslo ušlehejte s oběma cukry... více o Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Čokoládu nalámejte na kousky a zalijte zahřátou smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nebude zcela hladká a lesklá. Dejte ji na 20 minut... více o Čokoládové cupcakes
Citrony dobře omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. V hrnci, nejlépe kvedlačkou, pomačkejte 3 citrony s cukrem a bezinkovým sirupem. Zalijte 800 ml... více o Citronová limonáda
Banány oloupejte a nakrájejte na kousky. Ořechy nasekejte nahrubo. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte máslem a vysypte moukou. Dobře... více o Ořechovo-banánový chlebíček
V rendlíku zahřejte džus a rozpusťte v něm cukr. Pak metlou dobře vmíchejte želatinu a za mírné teploty a promíchávání metličkou ji rozpusťte. Hmotu... více o Ovocná želé lízátka
Chřest omyjte, odlomte dřevnaté konce a škrabkou na zeleninu ho nakrouhejte na „pentle“. Semínka nasucho opražte na pánvi, stačí pár minut, než se... více o Chřestový salát s vejcem
Do mísy dejte maso, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, jemně pokrájenou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vše... více o Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Kuřecí prsa lehce rozklepejte (maso by mělo být vysoké asi 1 cm), osolte, opepřete a obalte v mouce. Šalotky a česnek nasekejte najemno, z citronu... více o Kuřecí piccata
Maso pokrájejte na tenké nudličky a osolte. V misce ho promíchejte se škrobem a nechte chvíli odležet. Brokolici rozeberte na malé růžičky a ty... více o Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Cibuli pokrájejte nahrubo, bílou část pórku na kolečka, česnek na plátky. Bagetu natrhejte na malé kousky, dejte do zapékací mísy, zalijte dvěma... více o Rychlá hrášková polévka s krutony
Bagetu nakrájejte na plátky, jahody na kousky, bazalku nadrobno. Plátky bagety nasucho opečte na rozpálené pánvi. Zastříkněte je olejem, balzamikem,... více o Crostini s mozzarellou a jahodami
Broskev nakrájejte na plátky, z tymiánu shrňte lístky. Chléb opečte o obou stran nasucho na pánvi. Zastříkněte ho olivovým olejem, potřete sýrem a... více o Bruschetty s krémovým sýrem a broskví
Žampiony nakrájejte na tenké plátky. Ořechy, petrželku, tymián a česnek umixujte jako na pesto, přidejte citronovou šťávu a postupně tenkým pramínkem... více o Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami
Bagetu překrojte napůl a ještě podélně na čtvrtky. Cuketu nakrájejte na mandolíně na dlouhé jemné plátky. Petrželku nakrájejte najemno. Z poloviny... více o Bruschetty s ricottou a cuketou
Z filetů stáhněte kůži, maso rozeberte na kousky, odstraňte případné kosti. V míse rybu jemně promíchejte s lučinou a jogurtem. Nasekejte cibulky a... více o Pomazánka z uzeného pstruha
Z rybích filetů odstraňte zbylé kosti. Dobře to jde pinzetou. Filety položte kůží dolů, tenčím ostrým nožem zakrojte u ocasu do masa, sjeďte pod kůži... více o Ceviche ze pstruha s letním ovocem
Připravte vývar. Odřezky ryb dejte do hrnce, přidejte překrojenou mrkev a petržel, rozpůlená rajčata, jednu překrojenou cibuli a 2 stonky řapíkatého... více o Letní rybí polévka
Pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou, do kůže ryb udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Dva citrony a dvě šalotky pokrájejte na tenká... více o Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje... více o Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Do kůže filetů udělejte ostrým nožem pár krátkých zářezů. Bulvy fenyklu zbavte stonků, rozpulte je a pokrájejte na tenké klínky. Ředkvičky nakrájejte... více o Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Brambory oloupejte a pokrájejte na plátky asi 0,5 cm silné. Cibule oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Okurky nakrájejte na kolečka, kopr a... více o Lehký bramborový salát podle časopisu F.O.O.D.
Krůtí prsa pokrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Rozložte je na prkénko, zakryjte mikrotenovou fólií a naklepejte. Řízky osolte, potřete hořčicí a... více o Smažené krůtí řízky
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů... více o Smažený kapr bez kostí
Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kostičky. Mrkve očistěte a uvařte v celku na skus. Poté zchlaďte a pokrájejte na malé kostičky. Cibuli... více o Vánoční bramborový salát
Rybí hlavu a odřezky z kapra dobře opláchněte, dejte do hrnce, přidejte jednu očištěnou mrkev, petržel, kus celeru a jednu překrojenou cibuli. Zalijte... více o Jemná rybí polévka
Mouku, cukr a mleté ořechy promíchejte v míse, přidejte pokrájené změklé máslo a rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a uložte minimálně přes... více o Vanilkové rohlíčky podle časopisu F.O.O.D.
Ve velké míse smíchejte všechny sypké suroviny. Přidejte máslo a začněte zpracovávat těsto. Postupně přidávejte tuzemák. Vypracujte hladké těsto,... více o Rumové kuličky s kokosem
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte... více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Mleté mandle promíchejte v míse s moukou a cukrem. Přidejte na kostičky pokrájené studené máslo, žloutek a citronovou kůru. Ingredience rychle... více o Mandlovo-citronové linecké sušenky s čokoládou a pistáciemi
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00