Chřest oloupejte a 4 minuty vařte v osolené vodě. Sceďte, osušte a obalte v mouce, vejcích se smetanou a strouhance. Rozehřejte máslo s olejem a... více o Smažený bílý chřest
Nakrájený chřest povařte minutu ve vroucí vodě a prudce ho zchlaďte. Maso osolte a opepřete, nakrájejte na kousky a na oleji je orestujte dozlatova.... více o Chřestová omeleta
Očištěný chřest nakrájejte na menší kousky. Pár kousků ze špiček 3 minuty blanšírujte ve vroucí osolené vodě, pak prudce zchlaďte a odložte. Na másle... více o Chřestová polévka
Moučkový cukr šlehejte s kokosovým mlékem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Vmíchejte jemně namletý kokos a nechte chvilku odstát. Smetanu vyšlehejte... více o Zmrzlinové sendviče
Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií. Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve... více o Semifreddo s karamelovými sušenkami
Připravte si malé kelímky a dřívka na nanuky. Borůvky dejte do kastrůlku s polovinou medu a lžící vody a na mírném ohni vařte, až borůvky rozměknou.... více o Borůvkovojogurtové nanuky
Rebarboru nakrájejte na 8cm kousky. Smíchejte je s cukrem a šťávou a nechte v pokojové teplotě marinovat. Máslo vyšlehejte s oběma cukry do pěny a... více o Koláč z rebarbory
Troubu předehřejte na 200 °C, plech tence vymažte tukem. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu 125 ml vody se solí a máslem. Najednou vsypte prosátou... více o Větrníčky se šlehačkou a jahodami
Nakrájenou rebarboru smíchejte s jahodami, cukrem a citronem a nechte odležet. Smíchejte vločky, mouku, všechny cukry, sodu a sůl. Prsty zapracujte... více o Jahodovorebarborový sypaný koláč
Rebarboru smíchejte s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. Na mírném ohni vařte 5–10 minut doměkka. Na omáčku ušlehejte žloutky. V kastrůlku smíchejte... více o Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte. Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného... více o Piškotový koláč s jahodami
V ohřátém mléce rozpusťte máslo. Mouku prosejte do mísy a uprostřed udělejte důlek. Rozdrobte do něj droždí, posypte ho vanilkovým cukrem, zalijte... více o Kynutý beránek
Do mísy nebo robotu prosejte mouku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutky, tuzemák, citronovou kůru a šťávu a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho... více o Boží milosti F.O.O.D.
Smetanu zahřejte a polovinu vlijte do misky. Rozdrobte do ní droždí, promíchejte s vanilkovým cukrem a lžící hladké mouky a na teplém místě nechte... více o Ptačí jidášky
Ve vlažném mléce rozpusťte máslo a nechte zchladnout. Odvažte cukr a mouku. Do poloviny vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru a mouky... více o Věnec s brusinkami
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a... více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse... více o Mazanec s mandlemi
Brambory uvařte v osolené vodě. Filety opláchněte, osušte, z obou stran osolte a opepřete. Obalte je v hladké mouce a na rozehřátém oleji je z obou... více o Pstruh s hráškovými výhonky
Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na drobné kostičky. Mezitím smíchejte lučinu s máslem, majonézou, jogurtem a hořčicí, přidejte nakrájená vejce.... více o Topinky s vajíčkovou pomazánkou
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Na oleji orestujte nadrobno nasekané šalotky, přidejte ricottu, gorgonzolu a hrášek. Podlijte vývarem.... více o Těstoviny s hráškem a sýry
Na másle krátce opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, zaprašte moukou a orestujte. Zalijte vývarem, přidejte špenát s hráškem a chilli vločkami... více o Polévka ze špenátu a hrášku
Hrášek a kukuřici krátce povařte. Smíchejte je s petrželkou, pažitkou a kapary. Přidejte vejce a mouku, osolte a opepřete, dochuťte solí a pepřem,... více o Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, přidejte na másle orestovanou nakrájenou slaninu, cibuli a řapíkatý celer. Vše promíchejte a přidejte na... více o Koláčky s jablky a slaninou
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka
Troubu předehřejte na 180 oC, kokotky vymažte máslem. Jablka nakrájejte na plátky, v míse smíchejte se zakysanou smetanou, skořicovým cukrem a mátou.... více o Zapečená jablka s vanilkovým přelivem
Jáhly uvařte podle návodu na obalu, asi 10 minut ve vroucí vodě. Na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidejte jáhly a dochuťte solí... více o Kuřecí jáhlové rizoto
Oloupané brambory nastrouhejte najemno, osolte a nechte 5 minut odpočinout. Pak z nich vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte pepř, kmín, majoránku,... více o Sejkory F.O.O.D.
3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a s moukou orestujte na světlou jíšku, zalijte vývarem a rozšlehejte. Vařte asi 20 minut, poté oslaďte, přidejte... více o Uzené s křenovou omáčkou
Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jablka, pocukrujte, zlehka zasypte skořicí a orestujte.... více o Sladká omeleta s jablky
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00