Cibulky očistěte, pokrájejte na třetiny a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Citron omyjte, polovinu pokrájejte na kolečka, přidejte je k... více o Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
Kozí sýr a lučinu promíchejte v misce s medem a skořicí. Pistácie, brusinky, vlašské ořechy i petrželku nasekejte nadrobno a vše dejte do větší misky.... více o Sýrové kuličky
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml... více o Kaplická cmunda
Kuřecí prsa potřete BBQ omáčkou a nechte 3 hodiny marinovat v ledničce. Rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu. Mango a avokádo rozkrojte... více o BBQ kuřecí s mangovou salsou
Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte... více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a... více o Rychlé karí s květákem a batáty
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.... více o Vinná klobása s vejmrdou
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer... více o Tradiční bramborový salát
Kapra omyjte a osušte. Semínka rozmixujte najemno a promíchejte se špetkou soli, pepře a nasypte na talíř. Na druhý talíř rozprostřete mouku a v... více o Kapr obalovaný v semínkách
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká... více o Lehký bramborový salát
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte... více o Štědrovečerní rybí polévka
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Troubu předehřejte na teplotu 190 °C. Brusinky a ořechy nasekejte nahrubo, nasypte do misky a přidejte máslo, cukr i skořici a promíchejte. Z celých... více o Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Ve větší míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte pokrájené máslo a žloutky. Nejprve promíchejte nožem, poté zpracujte prsty v hladké těsto.... více o Důlkové cukroví
Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté... více o Lískooříšková kolečka s nutellou
Ve větší míse smíchejte sypké suroviny. Přidejte pokrájené studené máslo a žloutky. Nožem dobře promíchejte, poté prsty zpracujte na drobenku a tu pak... více o Kakaové sušenky s citronovým krémem
Do mísy robotu dejte bílek se špetkou soli a našlehejte ho do polotuha. Přisypte moučkový cukr a ušlehejte lesklou, pevnou hmotu. Vmíchejte mleté... více o Křupavé mandlové sušenky
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér.... více o Mandlovo-kakaová srdíčka
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kokosem. Přidejte na kousky pokrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Promíchejte nožem, prsty zpracujte na... více o Kokosové vločky
Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji s práškem do pečiva, špetkou soli a skořicí. Máslo ušlehejte s cukrem do pěny, použijte robot nebo ruční... více o Skořicové cupcakes
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou... více o Citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem
Mouku s kypřicím práškem prosejte do větší mísy, přidejte tvaroh, změklé máslo, vejce, cukr, tuzemák, skořici a vypracujte těsto. Jde to snadno, stačí... více o Tvarohová štóla
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak... více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00