Meruňky omyjte, vypeckujte a nakrájejte. Promíchejte s polovinou cukru a šťávou z 1 citronu a nechte aspoň 2 hodiny odležet, aby meruňky pustily šťávu... více o Meruňkový džem s mandlemi
Meruňky vybírejte jen hezké a pevné, ty měkké se rozmočí a mohly by zakalit nálev. Využijte je spíš na pyré nebo marmeládu. Plody meruněk hned po... více o Meruňkový kompot
Lilky podélně rozkrojte, dužninu propíchejte vidličkou, přendejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a zakapejte olivovým olejem. Pečte v... více o Hot dog s domácím lilkovým dipem
Hladkou mouku promíchejte s moučkovým cukrem, přidejte nakrájené změklé máslo a prsty vytvořte drobenku. Přidejte vejce a sůl a vypracujte hladké... více o Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Na olivovém oleji orestujte na malé kousky nakrájenou cibuli, řapíkatý celer a mrkev, ke konci přidejte nasekaný česnek a rozmarýn na provonění a směs... více o Roláda s mletým masem a zeleninou
Penne uvařte v osolené vodě na skus. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a ogrilujte na pánvi s troškou olivového oleje dozlatova.... více o Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Papriky a rajčata nakrájejte na plátky. Na oleji orestujte nasekanou cibuli, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a přidejte zeleninu. Duste asi 10... více o Lečo s fazolemi a klobásou
V misce vyšlehejte vejce s mlékem, vanilkovým cukrem, skořicí, citronovou kůrou a špetkou soli. Ve směsi postupně namáčejte plátky chleba tak, aby... více o Banánové toasty
Meruňky (mohou být i přezrálé) očistěte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Vložte do hluboké pánve nebo hrnce s velkou plochou dna. Začněte zahřívat.... více o Pikantní čatní z meruněk
Bůček omyjte a osušte. Do kůže na povrchu udělejte ostrým nožem zářezy po celé délce. Pak do masa prořízněte kapsu tak, aby kousek zůstal ze tří stran... více o Bůček plněný kysaným zelím
Malé brambory uvařte ve slupce do poloměkka a nechte vychladnout. Na jehly nebo navlhčené špejle napichujte střídavě maso, zeleninu a brambory... více o Masové špízy s bramborami
Višně omyjte a vypeckujte. Dejte je do misky, promíchejte s krupicovým cukrem, pokropte rumem a nechte odležet. Oddělte žloutky od bílků. Do mísy ke... více o Višňový koláč s čokoládou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte na kostičky nakrájené maso, kmín, opepřete a duste, dokud maso pouští šťávu. Pak přidejte papriku a... více o Gulášová polévka v chlebu
Tortilly potřete zlehka olivovým olejem, zasypte hráškem, kukuřicí a kousky blanšírované brokolice. Osolte, opepřete a posypte nastrouhaným čedarem.... více o Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Máslo utřete s vajíčkem, pak postupně zašlehejte tvaroh, mléko a 300 g polohrubé mouky. Hotové těsto je měkké, ale pevné. Podle potřeby přidejte ještě... více o Meruňkové knedlíky s marcipánem
Na másle orestujte na drobné kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, přidejte nasekanou cibuli. Po orestování vmíchejte kmín, zaprašte moukou a zalijte... více o Bramboračka s bylinkovými noky
Papriky rozložte na plech. Osolte je a pokapejte olejem. Pečte v troubě při 190 °C asi 15 minut, až se na povrchu začnou tvořit puchýřky. Pak je... více o Salát z pečených paprik a fazolí
Ananas oloupejte a nakrájejte na 1,5cm plátky, vykrojte tvrdý střed. V kastrůlku rozpusťte máslo a přidejte dvě lžíce medu, důkladně promíchejte.... více o Grilovaný ananas s medem
Na másle orestujte nasekané šalotky a česnek, vmíchejte nadrobno nakrájenou cuketu a krátce orestujte. Přidejte nakrájenou brokolici bez košťálu,... více o Cuketovo-brokolicový krém
Cukety nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte 15 minut vypotit. Z nastrouhaných cuket důkladně vymačkejte tekutinu, přidejte pažitku, vidličkou... více o Cuketové placky bez lepku
Ostružiny v míse promíchejte s jednou lžící cukru. Rozdělte je do zapékacích misek a nechte chvilku odpočinout. Troubu předehřejte na 180 °C. Zbytek... více o Ostružiny s mandlovou drobenkou
Maso i zeleninu nakrájejte na nudličky. Na pánvičku kápněte trochu olivového oleje a přihoďte nudličky. Orestujte, ztlumte plamen, přiklopte poklicí a... více o Fajitas v tortille
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, zaprašte paprikou i moukou a připravte jíšku. Tu zalijte vývarem, rozšlehejte, přidejte scezené zelí, kmín,... více o Zelňačka s bramborovou kaší
Kešu ořechy zalijte studenou vodou a nechte stát asi 4–6 hodin, aby změkly. Mandle nahrubo rozsekejte v mixéru. Datle nakrájejte na kousky a přidejte... více o Citronový raw koláč s jahodami
Masa smíchejte, přidejte nasekaný rozmarýn a ochuťte solí a pepřem. Ze směsi tvarujte karbanátky. Ty opékejte na grilu dozlatova. Podávejte je s... více o Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Do vlažného podmáslí nalijte rozpuštěné máslo a rozdrobte droždí. Pak vmíchejte cukr, sůl a mouku. Dobře zpracujte, aby se těsto nelepilo a bylo... více o Houstičky z podmáslí
V míse smíchejte oba druhy mouky, přidejte vejce, olej a asi 150 ml vody. Vypracujte měkké těsto a podle potřeby po troškách přidávejte vodu ... více o Babiččiny třešňové kuličky
Lilek nakrájejte na kolečka, z obou stran osolte a nechte stranou, až se na něm objeví kapičky vody. Na rozehřátý gril položte na kusy nakrájené... více o Těstovinový salát z grilu
Polohrubou a hladkou mouku prosejte do mísy spolu s kypřicím práškem a solí. Promíchejte. Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Pak vešlehejte... více o Bublanina s ostružinami
Piškoty potřete zavařeninou, slepte po dvou a naskládejte do pohárů či misek. Přidejte asi polovinu ovoce, větší kousky pokrájejte. Tvaroh, zakysanou... více o Chalupářské poháry
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00