Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě... více o Rajčatová polévka s čočkou
V rendlíku rozpusťte máslo. Žloutky dejte do nerezové mísy, přilijte víno a ocet, mísu posaďte na hrnec s vodou a obsah mísy začněte šlehat metlou.... více o Holandská omáčka
Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a... více o Domácí bylinková majonéza s česnekem
Všechny suroviny dejte do ohnivzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s vodou a pomalu zahřívejte. Obsah mísy míchejte, aby se vše dobře spojilo. Jakmile... více o Citronový krém
Do kastrolu nalijte asi 3 mléka, vsypte rýži a přiveďte k varu. Na mírném plameni a za průběžného míchání uvařte rýži, pokud je třeba, přilévejte... více o Rýžový nákyp s meruňkami
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs... více o Hrstková polévka
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do větší mísy odvažte cukr, rozklepněte vejce a směs lehce našlehejte vidličkou, aby se krystalky... více o Čokoládové muffiny
Ovoce dejte do cedníku, nechte ho při pokojové teplotě rozmrazit a okapat. Připravte drobenku. Do misky dejte studené máslo, cukr, vločky, mouku a... více o Hrnkový drobenkový koláč s mraženým ovocem
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a ve větším hrnci uvařte doměkka. Vodu z uvařených brambor slijte do mísy. Asi polovinu jí vraťte do hrnce k... více o Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr. Rybu dejte do... více o Marinovaný losos - gravlax
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte 4 archy pečicího papíru (asi 35 x 35 cm) a provázek. Do mixéru vložte suroviny na pesto a mixujte, dokud se... více o Ryba v papilotě s bazalkovým pestem
Quinou několikrát důkladně propláchněte a v osolené vodě ji uvařte doměkka, asi 15 minut. Sceďte ji a nechte okapat. V misce metličkou důkladně... více o Quinoa salát s uzeným lososem
Brambory nakrájejte na plátky a cibulky rozkrojte podélně. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte brambory s cibulkou i hráškem a společně restujte... více o Frittata s jarní cibulkou a hráškem
Ve velké míse smíchejte těstoviny s tuňákem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte rajčata – až začne slupka zlátnout, sejměte pánev z ohně.... více o Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou
Troubu rozehřejte na 200 °C, zapékací formu vymažte máslem a vsypte do ní uvařené těstoviny. Na hluboké pánvi zahřejte olej a restujte cibuli. Až... více o Zapečené těstoviny se špenátem a brokolicí
Brambory uvařte ve slupce tak, aby byly na skus a nechte vychladnout. Chřestu odlomte dřevnaté konce a pazochy pokrájejte na kousky velikosti sousta.... více o Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Maso očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na plátky asi 1 cm silné. Zakryjte je fólií nebo mikrotenovým sáčkem a rozklepejte natenko. Připravte... více o Telecí řízky v bylinkové strouhance
Mrkev očistěte, silnější kusy podélně rozkrojte. Růžičkovou kapustu zbavte vrchních lístků a pokrájejte na poloviny. Vše naskládejte na plech vyložený... více o Pečená zelenina s bylinkovým pestem
Maso nakrájejte na plátky 15–20 cm dlouhé a 1 cm silné, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete je po celé ploše pestem, přidejte sušená... více o Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a... více o Bylinková vepřová panenka
Kedlubny oloupejte a pokrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky zbavte listů, umyjte a nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Křupavý jarní salát
Kuřata očistěte, omyjte, osušte a uvolněte jim kůži na prsou. Medvědí česnek nasekejte nadrobno, z citronu nastrouhejte kůru a obojí vmíchejte do... více o Baby kuřata s medvědím česnekem a citronem
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Rozdrobené droždí rozetřete s cukrem na kašičku. Přilijte vlažné mléko, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Přidejte zchladlé máslo, vejce a prosejte... více o Uzlíky s malinovým džemem
Troubu předehřejte na 180 °C. V míse utřete obě másla se 100 g cukru a citronovou kůrou a postupně zašlehejte žloutky. Šlehejte, dokud nevznikne... více o Makové kytky s citronem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00