Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou... více o Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Drobná rajčata nakrájejte na poloviny, větší na klínky, broskve na plátky. Prosciutto natrhejte stejně jako mozzarellu. Vše až na mozzarellu dejte do... více o Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti,... více o Ořechové řezy
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny... více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a... více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Droždí rozdrobte do misky, promíchejte s 20 g cukru a nechte vzejít kvásek, asi 10 až 15 minut. V teplých dnech to bude rychlejší. Do mísy robota... více o Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Pekáč nebo zapékací formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte změklé máslo, cukr a... více o Francouzský jablkový koláč
Plech nebo formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte cukr, obě smetany a rozpuštěné... více o Makový koláč se švestkami a mandlemi
Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu... více o Rybízovo-angreštový koláč
Plech či formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte ricottu, vejce a vše prošlehejte,... více o Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Maso naklepejte hranou dlaně a z obou stran osolte a opepřete. Opečte je na másle na střední teplotě, asi 8 minut z každé strany. Majonézu promíchejte... více o Caesar wrap
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Do mísy robotu dejte mouku, sůl a změklé máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Jakmile se suroviny přestanou spojovat, vysypte je na pracovní plochu... více o Quiche s červenou řepou a sýrem
Dýni dobře omyjte, zbavte semínek a pokrájejte na měsíčky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a dejte do trouby... více o Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte,... více o Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Quinou propláchněte přes síto vroucí vodou. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy, dva díly vody. Osolte a za mírné teploty a... více o Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky. Prsty spojte máslo s moukou do... více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Vychlazené mascarpone a smetanu s oběma cukry krátce vyšlehejte do hustého krému a naplňte jím cukrářský sáček s širší hubičkou. Maliny rozmačkejte... více o Ovocné tiramisu do skleničky
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi... více o Dip z karamelizované cibule
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte... více o Francouzská bageta
Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Nasypte ji do malé misky a zakapejte šťávou z obou limet. Získá tak krásnou lesklou... více o Salát s melounem a fetou
V kastrolu rozehřejte olej s máslem. Vsypte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nasekaný česnek a minutu restujte. Vmíchejte... více o Arancini - risottové koule s ricottou II.
Do menšího rendlíku nalijte dostatečné množství vody, aby vejce, která v ní budete vařit, byla ponořená. Vodu osolte a přiveďte k varu. Opatrně vložte... více o Rajčatový salát s vejci
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji se solí. Ve vlažném mléce (nebo vodě) rozmíchejte droždí, v kastrůlku rozpusťte máslo a obojí přilijte k mouce.... více o Domácí špaldové rohlíky
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po 4 minutách přidejte plátky česneku a dál restujte asi minutu. Vmíchejte... více o Mini pizzy calzone II.
Zeleninu očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a rozdělte do misek podle druhu. Do hrnce dejte suroviny na marinádu a přiveďte ji k varu.... více o Čalamáda
Rajčata pokrájejte na poloviny, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně je posypte solí, cukrem a oreganem. Plech dejte do... více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky... více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00