Mouku nasypte do mísy a promíchejte se solí a rozdrceným fenyklem. Do odměrky nalijte 180 ml vlažné vody a promíchejte s droždím a cukrem. Nechte pár... více o Chlebový šnek s tahini a fenyklem
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné... více o Zeleninová galetka
Do kastrolu dejte mléko, máslo, cukr a sůl a pomalu přiveďte k varu. Jakmile se směs začne vařit, odstavte ji z plotny a najednou vmíchejte všechnu... více o Minivětrníky se šlehačkou a jahodami
Kuřecí prsa pokrájejte na menší kostky, asi 2 x 2 cm. Dejte je do mísy, zakápněte olivovým olejem a ochuťte čerstvě mletým pepřem, ale nesolte,... více o Kuřecí špízy s hummusem a zeleninou
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Papriky omyjte, osušte, dejte na plech a pečte v troubě při 220 °C, asi 20 minut. Papriky by měly zčernat. Mezitím připravte knedlíčky. V misce dobře... více o Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Brambory oloupejte, pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Cibulku nakrájejte na kolečka, pažitku nasekejte nadrobno. Troubu rozpalte na 200 °C.... více o Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Tofu dobře osušte a pokrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a tofu opečte ze všech stran, aby bylo křupavé. Všechny... více o Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Zeleninu očistěte a nakrouhejte na tenké delší nudličky. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte k zelenině. V misce smíchejte ingredience na zálivku a... více o Salát z červeného zelí
Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce. Chřestu odlámejte dřevnaté konce, v kastrolu přiveďte k varu vodu, chřest povařte 2–3 minuty, podle tloušťky... více o Bramborový salát s chřestem
Mango a avokádo zbavte slupky i pecky a nakrájejte na co nejmenší kostičky, asi 0,5 cm. Cibuli, chilli papričku a koriandr nasekejte najemno. Vše... více o Mangová salsa
Lístky tymiánu otrhejte, cibulku očistěte, česnek oloupejte a vše dejte do mixéru. Přidejte všechny ostatní suroviny a dobře rozmixujte. Dochuťte solí... více o Bylinková salsa
Rajčata rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu pokrájejte na malé kostičky. Okurku oloupejte, podélně rozkrojte a lžičkou vykrojte semínka. Zbytek... více o Rajčatová salsa
Troubu předehřejte na 220 °C a nastavte na grilování. Papriky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ze všech stran, až je slupka černá, asi... více o Omáčka z pečených paprik
Troubu rozehřejte na 180 °C. Celou palici česneku dejte na plech do trouby a pečte 35 minut. Nechte vychladnout, vymačkejte stroužky do misky a... více o Zakysaná smetana s pečeným česnekem
Smíchejte majonézu a zakysanou smetanu, přidejte nadrobno nasekané jalapenos a koriandr. Dochuťte limetovou šťávou, solí, pepřem a uložte do ledničky.... více o Jalapeňos majonéza
Troubu předehřejte na 180 °C a nastavte na funkci horkého vzduchu. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky silné 1 x 1 cm a dejte na plech vyložený... více o Batátové hranolky s chilli majonézou
Troubu předehřejte na 160 °C, formičky vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. V míse dohladka smíchejte slunečnicový olej, vejce a jogurt. Ve druhé... více o Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Ve velké míse dohladka smíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr a citronovou šťávu, stačí vařečkou nebo v robotu za nízkých otáček.... více o Cheesecake do skleničky
Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Postupně zapracujte kokosovou smetanu, až vznikne hladký krém. Z bílků vyšlehejte sníh a velmi... více o Kokosové tiramisu
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte v mixéru s cukrem do světlé nadýchané pěny. V míse smíchejte mouku, mák,... více o Rybízový koláč
Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte do tvaru čtverce, zahněte okraje nahoru a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Můžete... více o Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,... více o Čokoládový krém
Připravte pesto. Do mixéru dejte všechny suroviny, koriandr použijte i se stonky, a důkladně rozmixujte. Osolte. Konzistenci můžete upravit přidáním... více o Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi opečte dokřupava, tuk slijte. Cukety nastrouhejte nahrubo, dejte do cedníku, osolte, nechte pár minut... více o Cuketové placičky
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do... více o Sedlácký bramborový salát
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do... více o Lososové špízy s teriyaki
Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno,... více o Gazpacho
Pomeranče oloupejte a pokrájejte na kousky, vařená vejce na kolečka, cibuli nasekejte nadrobno. Vše dejte do velké mísy. Přidejte rajčata, tuňáka... více o Pomerančový salát s tuňákem
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hluboké pánvi rozpalte větší množství olivového oleje a dejte do něj brambory. Oleje by mělo být... více o Bramborová španělská tortilla
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou... více o Paella s mořskými plody
Králíka naporcujte, zadní stehna vykostěte, přední běhy rozsekněte na dvě či tři části. Páteř, žebra a kosti ze stehen můžete schovat na vývar. Maso... více o Králík s rajčaty a tymiánem
Bulvy řepy očistěte a dejte vařit. Doba vaření závisí na velikosti řepy, měla by být měkká, ale stále ještě křehká. Snažte se ji nerozvařit. Ještě... více o Červená řepa s česnekem a rozmarýnem
Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu. Všechny... více o Chilli papričky s bylinkami
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za... více o Pavlova s amarreto krémem
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé... více o Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby... více o Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Připravte marinádu. Ve velké míse prošlehejte nastrouhanou kůru a šťávu z limety, chilli pastu a olej, vše osolte a opepřete. Jednu lžíci marinády... více o Marinované kuřecí špízy s mangovým salátem
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte špagety a uvařte podle návodu na skus, 4 lžíce vody ze špaget uchovejte. Cibuli a česnek nakrájejte... více o Houbové aglio olio
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a... více o Těstoviny s pečenými rajčaty
V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně... více o Švestková galetka
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na... více o Grilovaný pak choi s ředkvičkami
Špenát dejte do mísy. Jahody i salátovou okurku omyjte a nakrájejte na plátky. Mátu nasekejte nahrubo a vše přidejte ke špenátu. Suroviny na zálivku... více o Špenátový salát s jahodami
Kuřecí paličky zbavte přebytečného tuku a naskládejte je v jedné vrstvě do pekáče. V míse smíchejte všechny suroviny na marinádu, zalijte je hrnkem... více o Kuřecí paličky BBQ
Z máty otrhejte lístky, část ponechte na ozdobu, zbytek nasypte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem horké vody a nechte louhovat asi 15 minut. Slijte a... více o Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte. V kastrole rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zesklovatění, asi 4 minuty. Přidejte česnek a... více o Šněci z listového těsta se špenátem a goudou
Troubu rozpalte na 220 °C. Papriky rozložte na plech a pečte asi 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté je na 5 minut dejte do plastového sáčku, nechte... více o Šneci z listového těsta se slaninou a paprikou