Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky dejte do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh, poté do něj za stálého šlehání přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá... více o Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Bagetu pokrájejte našikmo na tenčí plátky, každý krajíc potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C... více o Toasty s hruškami a gorgonzolou
Kuřecí prsa pokrájejte na kousky velikosti sousta a dejte do mísy. Přidejte sójovou omáčku, olej, špetku pepře a nechte asi hodinu odpočinout při... více o Kuřecí kousky ve slanině
Batáty omyjte a nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete olejem, osolte a opepřete. Dejte péct do... více o Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Papriky podélně rozkrojte na poloviny, zbavte semínek. Maso dejte do mísy, přidejte většinu posekané petrželky, nadrobno pokrájenou cibuli, utřený... více o Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou
Cibulky očistěte, pokrájejte na třetiny a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Citron omyjte, polovinu pokrájejte na kolečka, přidejte je k... více o Pomazánka ze sýra feta a pečených cibulek
Kozí sýr a lučinu promíchejte v misce s medem a skořicí. Pistácie, brusinky, vlašské ořechy i petrželku nasekejte nadrobno a vše dejte do větší misky.... více o Sýrové kuličky
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml... více o Kaplická cmunda
Kuřecí prsa potřete BBQ omáčkou a nechte 3 hodiny marinovat v ledničce. Rýži důkladně propláchněte a uvařte podle návodu. Mango a avokádo rozkrojte... více o BBQ kuřecí s mangovou salsou
Růžičkovou kapustu očistěte, menší nechte v kuse, větší rozřízněte napůl. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hluboké pánvi rozpalte olej a nechte... více o Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Troubu předehřejte na 180 °C. Mrkev a petržel očistěte a podélně rozkrojte. Vložte do pekáčku, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte podle... více o Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a... více o Polévka z pečené kořenové zeleniny
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Květák rozeberte na růžičky, podle potřeby je ještě pokrájejte. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Hrášek dejte do cedníku a... více o Rychlé karí s květákem a batáty
Brambory uvařte doměkka. Sceďte je a ještě horké rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Skládejte je ke straně, asi polovinu plechu budete... více o Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Připravte vejmrdu. Oloupejte křen a jablka, obojí nastrouhejte najemno a promíchejte. Ochuťte octem, cukrem a solí, pak dejte odležet do chladu.... více o Vinná klobása s vejmrdou
Brambory dobře omyjte a uvařte doměkka. Slijte vodu a nechte je zchladnout. Oloupané brambory pokrájejte na kostičky a nasypte do mísy. Mrkev i celer... více o Tradiční bramborový salát
Kapra omyjte a osušte. Semínka rozmixujte najemno a promíchejte se špetkou soli, pepře a nasypte na talíř. Na druhý talíř rozprostřete mouku a v... více o Kapr obalovaný v semínkách
Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé je oloupejte a hned nakrájejte na kolečka. Šalotku i jarní cibulku rovněž pokrájejte na tenká... více o Lehký bramborový salát
Filety opláchněte, osušte a každý ostrým nožem rozkrojte na 2 dlouhé tenké „hranolky“. Citron překrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka.... více o Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou
Opláchněte rybí odřezky a vložte je do většího hrnce. Hlavu očistěte a zbavte žaber a očí, které jsou nepříjemně hořké. Mrkev, petržel a celer omyjte... více o Štědrovečerní rybí polévka
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Troubu předehřejte na teplotu 190 °C. Brusinky a ořechy nasekejte nahrubo, nasypte do misky a přidejte máslo, cukr i skořici a promíchejte. Z celých... více o Pečená jablka s ořechy, brusinkami a karamelem
Ve větší míse promíchejte všechny sypké suroviny, přidejte pokrájené máslo a žloutky. Nejprve promíchejte nožem, poté zpracujte prsty v hladké těsto.... více o Důlkové cukroví
Obě mouky, cukr a ořechy promíchejte ve větší míse. Přidejte na kousky pokrájené máslo a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Promíchejte nožem, poté... více o Lískooříšková kolečka s nutellou
Ve větší míse smíchejte sypké suroviny. Přidejte pokrájené studené máslo a žloutky. Nožem dobře promíchejte, poté prsty zpracujte na drobenku a tu pak... více o Kakaové sušenky s citronovým krémem
Do mísy robotu dejte bílek se špetkou soli a našlehejte ho do polotuha. Přisypte moučkový cukr a ušlehejte lesklou, pevnou hmotu. Vmíchejte mleté... více o Křupavé mandlové sušenky
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér.... více o Mandlovo-kakaová srdíčka
Ve větší míse smíchejte mouku s cukrem a kokosem. Přidejte na kousky pokrájené máslo, žloutky a citronovou kůru. Promíchejte nožem, prsty zpracujte na... více o Kokosové vločky
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou... více o Citronovo-pomerančová bábovka s tymiánem
Mouku s kypřicím práškem prosejte do větší mísy, přidejte tvaroh, změklé máslo, vejce, cukr, tuzemák, skořici a vypracujte těsto. Jde to snadno, stačí... více o Tvarohová štóla
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak... více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Den předem připravte obě šlehačky. Nejdřív připravte karamelovou. Do hrnce se širokým dnem nasypte slabou vrstvu cukru a bez míchání ho nechte... více o Větrníky z cukrárny Myšák
Nejdřív upečte buflery. Troubu zahřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky s cukrem vyšlehejte za pomoci mixéru do krémového sněhu, ručně... více o Indiánky z cukrárny Myšák
Brambory uvařte ve slupce doměkka, asi 30 minut. Slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno nebo prolisujte v bramborovém... více o Lokše
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Mouku smíchejte v míse se lžičkou soli, mlékem, žloutky, nadrobno nasekanou petrželkou. Přimíchejte rohlíky nakrájené na malé kostičky. Bílky... více o Hrnkové knedlíky
Zelí nakrouhejte na proužky, cibuli nakrájejte najemno. V kastrolu se silným dnem rozehřejte sádlo nebo olej a krátce na něm orestujte nadrobno... více o Brusinkové zelí
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
V malé misce za pomoci lžíce rozetřete na hladkou kašičku rozdrobené droždí se lžící cukru. Přilijte polovinu teplého mléka (v mléce udržíte prst) a... více o České buchty
Mouku nasypte do mísy, přilijte vodu, olej a rukou míchejte, aby se suroviny spojily. Jakmile získáte kompaktní hmotu, začněte ji zpracovávat na... více o Tažený jablkový závin
Brambory oloupejte a nakrájejte na stejně velké kusy, povařte v osolené vodě asi 15 minut. Vodu z brambor částečně slijte a v hrnci ponechte asi jednu... více o Opečené škubánky s mákem
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
V zadělávací míse smíchejte nadrobené droždí s cukrem a vlažným mlékem. Přidejte jogurt, 1 vejce, citronovou kůru, vanilku, tuzemák, špetku soli,... více o Pražský koláč s opilými hruškami
Kapustu zbavte tuhých vrchních listů, operte, osušte, rozčtvrťte a 15 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a... více o Kapustový pudink
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Žebra dejte do většího hrnce, zalijte vodou tak, aby byla ponořená, přiveďte k varu, přiklopte, stáhněte plamen a pomalu vařte alespoň hodinu. Hotový... více o Uzená polévka s kroupami a hráškem
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozpusťte sádlo a zeleninu na něm asi 5 minut restujte. Přidejte... více o Čočková polévka
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Stejně nakrájejte slaninu. V hrnci rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět... více o Krémová fazolová polévka