Drinky a koktejly jsou symbolem párty, večírků, oslav a barů. Většinou se míchají ze sirupů, džusů a různého typu alkoholu. Některé alkoholických drinků se dají připravit i v nealkoholické podobě a označují sloven virgin.
Podle velikosti se drinky dělí na krátké do 10cl, střední do 20cl a dlouhé, které mají až 30cl. mezi dlouhé se řadí i známý velmi silný koktejl Long Island Ice Tea, který kombinuje velké množství alkoholu.
Šlehačku vlijeme do hrnce a přidáme čokoládu a na kostičky nalámané kaštany. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny a necháme vychladnout,... více o Kaštanový likér
Vaříme 1 hodinu, litr vody s cukrem, kouskem vanilky a kmínem. Po uvaření scedíme a ještě do horkého nalijeme lih nebo slivovici. Dobře promícháme. Po... více o Kmínka
Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy.... více o Ostravská vařonka II.
Rum nalijeme do panáka a přímo do panáka s rumem dáme malou kávovou lžičku mleté kávy, lžičku cukru. Necháme rozpustit na jazyku a až se začne cukr... více o Mexická pěst
Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně... více o Ostravská vařonka
Rybíz rozmačkáme a zalijeme červeným vínem, necháme 24 hodin uležet v chladničce. Vše povaříme, pak necháme vychladnout a přecedíme. Pak vše znovu... více o Casis
Do hrnce dáme litr vody, přivedeme k varu a povaříme 5 minut se 4 pytlíky čaje. Poté přidáme rum a povaříme 2 minuty! Stáhneme ze sporáku a vyndáme... více o Vánoční punčový čaj
Vodka se nalila do mísy, zapálila a hned přiklopila. Pak se nalila do láhve, do ní se vložil sáček čaje a ponechal 3-4 dny louhovat. Po vylouhování... více o Totalitní neboli sibiřská whisky
Do vyšší sklenice vložíme rozdrcený led, přidáme vodku a zalijeme Red Bulem. Pijeme brčkem.... více o Ferrari
Do vyšší sklenice vložíme led, zalijeme džusem, přidáme vodku, ozdobíme čerstvou jahodou a pijeme brčkem.... více o Krvavé kombiné
Zcezené višně necháme den marinovat v rumu. Naředíme šťávou z kompotu a višňovým džusem dle odolnosti hostů. Pro ženy více, menší obsah alkoholu, ale... více o Višňová bowle
2 plechovky slazeného mléka vaříme 2 hodiny na mírném ohni v kastrolu s vodou. Necháme zchladnout do druhého dne. Uvaříme 1 karamelový nebo mandlový... více o Likér
Vodu převaříme a necháme vychladnout, pak rospustíme cukr a ostatní ingredience, dáme do 15 l demižonku a dobré je dát kvasnou zátku. Potom to... více o Metropol
Ovoce vaříme půl hodiny, přisypeme cukr, přidáme štávu z citronu, rum. Dáme horké do sklenic, obrátíme dnem vzhůru. Do hrníčku odebereme 2 lžičky... více o Ovocný čaj zavařený
Do teriny nebo skleněného džbánu vlijeme koktejlový kompot i se šťávou, zalijeme ginem, vodkou, vermutem a vínem. Nemícháme. Odložíme na několik hodin... více o Smrtící bowle
Do nádoby (nejlépe třílitrové sklenice) dáme omyté višně, posypeme je cukrem a zalijeme rumem. Přikryjeme celofánem, dobře zavážeme a necháme asi 2... více o Griotka po domácku
Ve sklenici rozmačkáme limetku s cukrem, přidáme vodku. Sklenici dosypeme rozdrceným ledem a promícháme. Velmi dobrou variantou je použití vodky... více o Letní vodka
Do 3 dcl sklenice dáme kostky ledu, přidáme plátek citronu, ten si přidržíme brčkem a přes citron opatrně vlejeme na led griotku, stejným postupem v... více o Růžový kavalír
Smícháme Tatry s vodou, rozvaříme v nich karamelky, přidáme rum, vyšleháme v mixeru a vychladíme.... více o Carolans II.
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při... více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Všechny suroviny vložíme do vysoké nádoby a šlehačem důkladně vyšleháme dohladka. Likér necháme vychladit a servírujeme v ozdobných sklenicích. Můžeme... více o Lehká napodobenina známého likéru
Fíky nakrájíme na kostičky, a společně s rozinkami naložíme do pálenky. Necháme uležet 1 týden při pokojové teplotě. Přecedíme (zbylé rozinky a fíky... více o Afrodisiakum
Salko, tatra mléko a rum zamícháme a pak zašleháme cappucino nebo čokoládu a nakonec vanilkový cukr. Pak přelijeme do láhve a dáme do lednice. Je to... více o Vaječný koňak bez vajec
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme Salko a líh. Pokud je to moc... více o Domácí vaječný koňak
Do vysoké sklenice dáme cukr, 1/4 limetky nakrájené na kousky, (i se slupkou) asi 10 lístků máty a drtíme je (jde to i klasickou kvedlačkou ,ale lepší... více o Mojito bez alkoholu
Vše smícháme dohromady a nalejeme do láhví.... více o Domácí griotka
Šlehačku ušleháme s cukrem, dokud nám krásně nezhoustne. Přimícháme jogurt a Baileys. Rozdělíme si do 4 mističek, posypeme cukrem krystal. Dáme pod... více o Baileys brulee
Ve velké nádobě smícháme všechny ingredience, rozlijeme do sklenic, přidáme kostky ledu a na vrch ozdobíme proužky okurky. Výborné k Tymiánovým... více o Svěží rajčatové Campari
V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme na něj cukr, na mírném ohni uděláme karamel, zaleme vínem a rumem, mícháme do rozpuštění. Když začne směs vařit... více o Dámský grog
Cukr upražíme na karamel a zalijeme malým množstvím teplé vody. Mírně povaříme, až se karamel úplně rozpustí. Do teplé směsi postupně přiléváme rum.... více o Karamelový grog
Do 3 dcl skleničky nalejeme rum, nasypeme kávu (raději méně jak více, nápoj by byl potom hořký) a dolejeme colou nebo kofolou. Podáváme s ledem.... více o Námořnická káva
Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní
Citron oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do nádob dejte meduňku, brutnák, citronovou kůru, kolečka citronu a cukr. Přidejte vodu, víno a brandy... více o Pohár lásky
Z vína a koření uděláme klasický svařák. Do 3 dcl skleniček nalejeme 20 ml becherovky, 20 ml griotky a dolejeme svařákem. Ochutíme cukrem, citronovou... více o Lavina
Víno, skořici, hřebíček a cukr svaříme, pak přilijeme čaj, rum a citronovou šťávu.... více o Šumavský čaj
Vymačkejte citrony a vylejte do vody. Dejte do skleničky a ozdobte plátkem pomeranče, a přidejte led!... více o Dětská bowle II.
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého... více o Švejkův grog
Žloutky, cukr, kondenzované mléko a kakao mícháme šlehačem 5 minut. Postupně přidáváme rum a šleháme ještě 15 minut.... více o Kakaový likér II.
Do 3 dcl poháru nalejeme rum, pomerančový džus, citron a přidáme tolik ledu, aby byl pohár plný. Nápoj je výborný v létě.... více o Pichlavá včela
Smícháme mléko, Salka, rozmíchané žloutky a cukry. Za stálého míchání přivedeme do varu - až do zhoustnutí. Sundáme z plotny a za stálého míchaní... více o Vaječný koňak s ořechy
Kondenzované mléko vaříme 1 hodinu. Puding uvaříme v 0,5l mléka. Do šlehače dáme kondenzované mléko a postupně přidáváme vychlazený puding a rum.... více o Baileys IV.
Žloutky dám do mixeru, přidám vanilkový cukr + trochu kondenzovaného mléka (asi 3-4 lžíce), mixuji, přilévám opatrně "čůrkem" část svařeného cukru s... více o Vaječňák
Pomerančovou šťávu ohřejeme, do ní vmícháme lžíci medu. Toto nalijeme do sklenice, dolijeme whisky a přidáme 1 plnou lžíci šlehačky. Posypeme... více o Míchaný nápoj s whisky
Porci šlehačky dáme do vysoké sklenice, zalijeme koňakem a přidáme uvařenou kávu.... více o Americký Filip
Do vyšší skleničky nalijeme do poloviny salko a pak velmi opatrně stejné množství rumu. Ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.... více o Noc a den
Do šejkru dáme veškerý alkohol a dle chuti cukru a citronovou šťávu, dobře promícháme. Koktejlové třešně necháme 20 minut předem naložené v ginu, poté... více o Mon Amore Salut
Do sklenice nalijeme vaječný konak a opatně přeléváme kávou a ginem. Zvlášt si vyšleháme z mléka a cukru mléčnou pěnu, kterou navršíme na nápoj.... více o Bel Ami koktejl
Džus, gin, pepř a citronovou šťávu promícháme v šejkru s ledovou tříští a nalijeme do sklenice, zdobíme cherry rajčaty.... více o La tomatina
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit. Poté zředíme... více o Zázvorová limonáda
Rozinky necháme několik hodin máčet v rumu. Čaj, víno, plátky citrónu, celé skořice a celé hřebíčky uvedeme k varu, ale nevaříme. Do sklenic rozdělíme... více o Vánoční punč