Dobrý den,
mám stejný problém. Už 2 roky mi nejdou světlé ořechy vyklopit. Zkusím vymazat formičky, ale nikdy jsem to nedělala a to peču už víc jak 30 let.
Hezké pečení Reny
Já naopak už asi 30 let používán heru nebo stelu, vůbec nepeču z másla. Jediný problém s vyklapováním jsem někdy měla u hodně tmavých kaakových ořechů, kde se těžko určí propečení. Ty méně propečené šly z formiček špatně. Formičky už mám taky těch 30 let a nikdy jsem je nevymazávala. Moje maminka má formičky 60 let a peče bez problémů. Asi je to záhada.
Říká se, že se mají vypálit v troubě jen před prvním použitím - nové. Pak jen při prvním plnění lehce vytřít papírem od omastku a další dávky už nevytírat. Včera jsem je takto dělala a vypadávaly samy. Ale používám do vánočního pečení opravdu jen máslo, tak nevím, jak se chová Hera. Taky už může být za ty roky povrch opotřebovaný, zkuste koupit nové, zas taková položka to není. Nezměnila jste recept?
Dobrý den, prosím, poraďte mi, proč mi už 3. rok nejdou vyklopit ořechy. Už 30 let mám stejné formičky a vždy šly pěkně bez vymazávání vyklopit. Letos už je to 3. rok, co nešel vyklopit skoro ani jeden.
Může to být tím, že formičky jsou již staré? klasické plechové (cca 30 let) nebo tím, že jsem použila jen heru. Nevím jistě, jestli jsem dřív nemíchala heru s máslem?
Mouku jsem měla "babiččinu".
27 let mi šly vždy krásně vyklopit. Normálně jsem pak vždy formičky umyla a vysušila v troubě. Loni už jsem je raději jen vytírala hadrem, ale letos nešel vyklopit skoro ani jeden...
Poradíte mi, čím by to mohlo být?
Děkuji V.