Ahoj, pokud máš litinu, možná to opravdu bude v tom "vypálení". Zkus mrknout sem: http://grilovaci-panev.cz/udrzba-a-cisteni jsou tam rady, jak udržovat pánev z přírodní litiny a jak udělat "vypálení".Snad ti to pomůže :)
Ahoj,
díky za radu.
Zkusím to příště na menší teplotu, ale fakt nevím. Všude se u bifteků píše, že se mají dělat na co nejvyšší teplotu, takže pak by to mělo být na úkor kvality výsledku, těžko říct. Ale určitě otestuju.
Jinak pánev jsem vypálil několikrát, několikrát jí řádně vydrhnul drátěnkou a jarem. A když jí dam na plotnu samotnou, tak nekouří, až ten olej. Takže top fakt nasvědčuje tomu, že se přepaluje. Jsem z toho blázen...
Jindra
Jako to mě taky napadlo, ale to bude určitě tou teplotou. My doma máme elektrický sporák a můžu říct, že když třeba dělám cokoliv na nejvyšší stupěň, tak to kouří jako blázen :-( A to můžu dát jakokoliv pánev a je to jedno. :-\
No mne napadlo, jestli je ten gril nový, není třeba ho před používáním "vypálit". Jako my máme nový sporák a v návodu bylo PŘED prvním vařením / pečením nechat plotýnky 15 minut na maximum a sporák dokonce 60 minut. A smrdělo to děsně. Teď už vařím a peču bez těchto potíží.... nebyl podobný návod i u toho grilu?
Simča S.
Zdravím,
jsem ve vaření poměrně začátečník, tak poprosím i o vysvětlení případných "naprosto samozřejmých" věcí
Můj problém spočívá v grilování na pánvi. Koupil jsem klasickou grilovací litinovou pánev, neboť je obecně doporučována. Bohužel jsem nucen vařit na elektrice, ale i to by mělo být použitelné.
Jde mi o grilování bifteků. Jak jsem se všude dočetl, je potřeba vysoká teplota a ta dle rad jsem pánev rozpálil na maximum. Poté, co přidám ať už marinované maso či kapku oleje, začne se z pánve velmi kouřit, což by snad nemělo. Používám slunečnicový olej, zkusil jsem již několik druhů i nějaký přímo na grilování a fritování a kouří všechny.
Nemáte někdo radu, co dělám špatně?
Předem děkuji za jakékoliv odpovědi,
Jindra