Ahoj, tak ještě jednou já. Pokud máte čas, odpovězte, prosím, na několik otázek. Tady je link do ankety, kterou jsem připravila pomocí polské webové stranky. Když ukončite, vyberte: ZAKOŃCZ ANKIETĘ :)
http://webankieta.pl/ankieta/woc3agg9hpiw/p
Michigan: Ahoj, v české kuchyni když se řekne řízek, většina lidí si představí plátek masa obalený v trojobalu tj. mouka, vejce, strouhanka a následně osmažený na tuku. Druh masa může být v podstatě jakýkoliv, ale jisté druhy jsou chutnější, díky šťavnatosti masa. Kotleta obecně se na řízek jako takový nedoporučuje. Měla jsem ale kotlety přímo ze zabíjačky a řízečky byly exkluzivní a šťavnaté 8-)
Kotleta je maso z boku většinou s kostí, které je sušší, ale pokud se dobře připraví je výtečnou pochoutkou. U nás se připravují v kombinaci s "něčím" na houbách, zelenině, cibuli .... tisíce možností, jsou pak chutnější, krásně nasávají chuť přidaných surovin.
Ještě bych doplnila, že řízek se dělá vždy z plátku masa bez kosti - tedy nejen kýta, ale lze karé - vepřová pečeně bez kosti i krkovička - naopak z té jsou řízky daleko šťavnatější. Kotleta je vždy s kostí. a může to být nejen vepřová pečeně s kostí, ale i krkovice s kostí,
No já bych řekla, že řízky se dělají z vepřové kýty, kdežto kotlety jsou z vepřové pečeně (s kostí). Doporučuji juknout sem http://www.receptyonline.cz/druhy-veproveho-masa-a-jeho-pouziti--539.html.