Dobrý den,četl jsem dotaz a příspěvky vystihují vše jen jsem chtěl doplnit že je dobré vyvarovat se čerstvého ovoce a částečně i kompotovaného, v lednici může podléhat plísni např. jahody atd.Pokud nastavíte vyšší chlazení v lednici a teplota klesne až na nulu,pudinkové krémy se sráží.
Klid, Wewerko, cukráři to tak taky dělají.... já taky většinou peču ve středu, ve čtvrtek prokrojím, namažu krémem a pomažu povrch a dám do lednice, v pátek potáhnu marcipánem a ozdobím a v sobotu slavíme a je to OK. A téměř nikdy se ten dort nesní naráz, takže se dojídá v neděli, bydlí po tu dobu v lednici a je dobrý (většinou - jak už psala nnln - čím dál lepší....).
Jé tak to jste mě potěšila... :) Z pracovních důvodů ten dort právě musim dělat takhle po částech, tak jsem se toho bála... krém bude straciatela (jogurt, smetana apod.)... tak snad to bude vpohodě... můj první pokus o dort.... =-O
Určitě ne. Jen je třeba ten už promazaný korpus skladovat v lednici. Naopak je tak 3. den dort ještě lepší, hezky se ty chutě rozleží. A taky záleží na druhu krému, ale ty 4 dny v lednici bude naprosto v pohodě.