Já dělám v poměru 1 : 1 : 1 hrubou mouku, krystalový cukr a máslo (třeba na plech 30 x 40 cm udělám ze 100g cukru, 100g mouky a 100g másla). Máslo ale nerozpouštím, naopak ho tuhé rozsekám na kousky a pak rychle prsty promnut, aby se máslo moc nerozměklo.... Takto mne to naučila moje babička.....
Já dělám v poměru 1 : 1 : 1 hrubou mouku, krystalový cukr a máslo. Máslo ale nerozpouštím, naopak ho tuhé rozsekám na kousky a pak rychle prsty promnu.
Zkuste nahradit mouckovy cukr piskovym. Ja delam drobenku z polohrube m. a z piskoveho cukru, pul na pul, pak zaliji rozpustenym maslem a rukou promicham, musi se delat pekne hrudky. :-)
Chtěla bych požádat o radu. Mám ráda "křupavou" drobenku na koláčích. Jenže mě se ještě nikdy nepodařila! Pokaždé se jakoby rozpustí. Nevím kde dělám chybu. Drobenku připravuju z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru. Záleží třeba na cukru? Nebo je zásadní poměr ingrediencí? Děkuji moc za radu :-)