Vzhledem k tomu, že asi nejsi extra zběhlá ve psaní čokoládou, doporučila bych ti koupit takový ten sáček s polevou (dělá se bílá, tmavá nebo mléčná čokoláda), který dáš do hrnku s vodou a opatrně zahříváš. Jak je to měkké, jen odstřihneš růžek (čím menší dírka, tím tenčí linka..) a mírným tlakem prstů mačkáš tu čokoládu ven a ona vytéká. Vzala bych si kus pečícího papíru a na ten nápis napsala, když nebudeš spokojená, nic se nestane (dá se to sníst), ale neponičíš si případně celý dort. A až to napíšeš pěkně podle své představy, tak to dáš ztuhnout do lednice, opatrně odloupneš z papíru a položíš na dort. Já zdobím dorty krémem, marcipánem kde čím, ale nápisy si raději dělám takto mimo, abych případně nepovedenýma písmenkama to "veledílo" nepokazila. Držím palce, ať se povede!
Ahoj,
chystám se udělat pro bratra kubánský dort k narozeninám. Naivně si říkám, že dort zvládnu, ale chci ho pak ozdobit a potřebuji radu.
Na okraj asi udělám takové ty "bobky" z pařížské šlehačky a teď otázka - mám do ní přidat ztužovač nebo ne? Mám smeta fix dr oetker.
Dál chci doprostřed napsat Bobo 36 a nevím, co použít.. Buď také tou šlehačkou přes zdobičku.. Nebo další varianta je bílá čokoláda. A nevím, jestli i tu můžu přes zdobičku nebo radši špejlí namáčanou v čokoládě nebo čím?
Dort budu dělat dnes, zdobení asi zítra a pak ho potřebuji převézt - cca 40 min v těch mega horkách, co teď panujou, tak snad se mi cestou nerozteče :)
Děkuji za rady