• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Jen tak
  • Dejme dohromady pořádný recept na českou klasiku

Dejme dohromady pořádný recept na českou klasiku

  • Iveta Odvárková | 26. 10. 2010 19:04

    Já přidám jen pár slov k tomu zelí. Na osmaženou cibulku vyklopím kysané zelí a podusím, pek zahustím syrovým najemno nastrouhaným bramborem (místo zahuštění moukou) a ještě chvíli dusím. Nakonec přidám cukr, případně okyselím octem, ale to záleží na kyselosti použitého zelí. Většinou jen doslazuji. Máme rádi zelí sladkokyselé.

  • ztracenka
    ztracenka | 26. 10. 2010 12:54

    U nás se jiné než bílé maso a ryby téměř nejí. ;-) Ale pokud dělám mužské části rodiny jednou do roka vepřo-knedlo-zelo, tak většinou kombinuji libovější bůček s pleckem, oba druhy posolím, potřu trochou česneku a nechám do druhého dne odležet. Pak jemně okmínuji, navrším na kolečka pokrájenou cibulku, podleji malým panáčkem vody a peču velmi pomalu. Zelí máme všichni rádi nevařené, kysané, takže ho nandavám ze skleničky rovnou na talíře, ale pokud bych ho dělala vařené, tak ho povařím slité v trošce vody, dochutím slitou šťávou a přidám osmaženou cibulku. Knedlíky nevařím, máme kousek od nás učňák, kde dělají vynikající knedlíky, takže si je kupuji. Osobně mám raději houskové nekynuté, rodince je to jedno. :-)

  • Zdena z JM | 26. 10. 2010 11:29

    Tuhle klasiku vařím hodně zřídka a když už,tak z vepřového plecka.Nakrájím na nepravidelné kousky,promíchám s utřeným česnekem,kmínem solí a prosypu nakrájenou cibulí.Nechám uležet do druhého dne v ledničce.Jelikož dcery vepřové nemusí,častěji peču k zelí a knedlíku krůtí maso.Vykostěné stehno nakrájím na plátky,potřu česnekem,osolím,na každý plátek položím plátek anglické slaniny a stočím do roládky.Opět prosypu cibulí a peču.Maso nepodlévám,jsem zvyklá péct maso velmi pomalu,takže pustí spoustu šťávy a přitom zůstane krásně šťavnaté.Zelí máme rádi jak kysané,které si sami nakládáme,tak čerstvé hlávkové zelí.Máme rádi sladkokyselou chuť a když chci mít zelí slavnostnější,opražím spolu s cibulkou,kterou do zelí přidávám, na kostičky nakrájenou slaninu.Přidávám také výpek z masa,který zelí výborně ochutí.Zahušťuji hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.Co se týká knedlíků,tak ty jsem nevařila snad už 15 let.V okolí je několik výroben a nejlepší jsou "kynuté knedlíky od Nevoránků".Máme rádí i bramborové a ty si vařím sama.

  • Jarka O. | 24. 10. 2010 10:04

    Hmmm, tak klasiku už jsem dlouho nedělala, raději ale dělám vrabce než pečeni v kuse. Hodně cibule a kmín, a nejlepší je maso předem naložit: http://mlsoty1.sweb.cz/veprove.htm#kapitola16 Zelí si nakládáme sami, zásadně neproplachuju, jen podusím trochu podlité a do hotového scezeného vmíchám hezky usmaženou cibulku. Knedlíků jsem zkoušela několik, ale nejradši máme klasické kynuté houskové. Nebo bramborové, mňam ;-) :-[

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 07:03

    My raději bůček,míň prorostlý(light),plátky 1,5-2cm,posolený,okmínovaný na vrstvě cibule.....,s hezky zlatavou barvičkou.Někdy přidám česnek,ale to pak nevařím zelí,ale špenát ;-) Knedlík vařím,včera jsem zrovna posílal foto na ,,kynutý knedlík,, i s komentářem,ten nám chutná.Nebo bramborovo-houskový,ale to jsme někde jinde.... ;-) :-D Zelí také neproplachuji,jen scedím a přidám trošku čisté vody,trošku podusím...foto i komentář u ,,jemné dušené zelíčko,, ,doba varu je podstatně kratší,máme rádi kousavé ;-) :-D ,hlavně žádné zaprašování moukou :-( . Babička vždy k zelí přidávala trochu výpeku z masa... :-P

  • Ladia
    Ladia | 23. 10. 2010 22:33

    Jak vaříte českou klasiku "Vepřo, knedlo, zelo" vy? Vepřo: v tomto případě máme nejraději krkovičku. Plátky masa nasolím, okmínuji, posypu kolečky cibule, podliju a šup do trouby. Kontroluju, podlívám - někdy podlévám troškou piva. Dokud není měkoučké a zvrchu lehce opečené - to milujeme ;-) Zelo: http://www.recepty.cz/recept/dusene-zeli-moji-babicky-434 Jenom zelí neslívám jako moje babička, protože máme rádi kyselejší chuť. Knedlík nepíšu, moje děti nemají rády ty doma dělané a o vesnici dál máme výrobnu domácích houskových knedlíků. Takže knedlík jde od nich. A jaký je váš recept?

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Poslední sledované recepty

150
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
142
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
84
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Maryško a jeho »Uzlinka« z Pelíšků: Radují se z miminka!

Maryško a jeho »Uzlinka« z Pelíšků: Radují se z miminka!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Kuchaři
  • Diskuse
  • Jen tak
  • Dejme dohromady pořádný recept na českou klasiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact