Dobrý den, Pavlíno. Rozdíl mezi jednou a druhou metodou je ten, ze u mokré metody zahříváte cukr již s vodou a u suché metody nejdříve zkaramelizujete suchý cukr a až potom přidáváte vodu. Myslím, že vhodnější na dort ke použití mokré metody, kdy bude karamel tekutější a neztvrdne. Barvivo bych použila gelové od značky Wilton, zatím se mi vždy osvědčilo.
Přeji hezký den, Redakce Recepty.cz
Dobrý den, ráda bych si vyrobila karamel na přípravu narozeninového dortu. Nikdy jsem ho ještě nedělala, tak si jdu pro radu. Na http://vsestihnu.cz/media/jak-se-dela-karamel/ jsem se dočetla, že existují dva postupy na výrobu a to mokrý a suchý karamel. Jaký je mezi tím rozdíl a co se více hodí na dort? Ráda bych také karamel barevný, aby byl dort veselý. Můžete mi prosím doporučit nějaké kvalitní potravinářské barvivo vhodné pro malé děti? Moc byste mi pomohli, děkuji.