Ahoj abych jeste upresnil byly to placky tak 2-3 cm tlusty a 10cm prumer a po upeceni na sucho kurka a vnitrek byl podobny jak u rohliku ale nevime jakou MOUKU ?????? Jak bych tak rekl jidlo chudych ale .....
U nás sa to pieklo vždy v tedy, keď mama robila nejaké slíže a žobronili sme o tie Netynky, vždy nám upiekla na plotni tie oraje. Mali sme to moc radi ako deti. Slíže / makové, orechové, tvarohové, krupicové, atď/ sa vždy robyli z hrubej múky. Aj teraz ich tak robím.
Ahij ,je to takova placka z mouky vejce a voda rachle a peklo se to za starych casu na peci mama tedy dnes v troube , jedlo se to nasucho s kafem a obdobnych .....ale nevime z jake mouky se to delalo mam to vse delala z hlavy :-( .Je to rycle na veceri.
Pavle a co to má být? Nějaké pečivo? Ptám se proto, že u nás se pečou HNĚTYNKY, tak jestli to není nějaká jazyková odchylka názvu... Pokud chceš, tak recept na hnětynky je tady: http://www.recepty.cz/recept/hnetynky-posvicenska-specialita-z-prachenska-10294