Docela dost mi vadí u některých receptů některé nepřesnosti typu neuvádění teploty a doby pečení, uvádění např. 1 ks (prášek do pečiva, vanilkový cukr), 1 sklenička něčeho atp.. Považují to za docela dost velký zlozvyk některých autorů receptů. Zkušení kuchaři, pekaři atp. to asi dokážou bez problémů odhadnout, ale ne každý je natolik zkušený. Já se řadím v oblasti pečení a vaření k těm méně zkušeným v tomto oboru a přiznávám se, že mi to často dělá problémy. Je sice pravda, že každá trouba peče trochu jinak, ale teplotu a čas by snad šlo určitě alespoň přibližně uvést. Bude asi rozdíl mezi tím jestli se něco má péct např. 20 minut nebo 1 hodinu a při teplotě např. 120 nebo 200°C. Také ne každé balení např. prášku do pečiva nebo vanilkového cukru je stejně velké a stejně váži. Stejně tak každá sklenička nemá stejný objem. U některých receptů přesnost váhy nebo objemu některých ingredienci není důležitá, ale ta teplota a doba pečení už asi bude mít nemalý význam. Připadá mi to, že někteří autoři receptů neberou v úvahu to, že zde hledají recepty i méně zkušení kuchaři a pekaři a že takové nepřesnosti mohou být pro ně problémem. Těm kteří to dokážou pochopit předem děkují.
Jsem si vědom, že tímto příspěvkem asi na tom nic nezměním, protože mnozí lidí nejsou ochotní se svými zlozvyky jen tak něco udělat.