• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezerty

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na dezerty – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Jídla, která se nejčastěji podávají jako sladká tečka na konec. Ovšem neexistují pro to žádná pravidla a s dezerty se můžeme stejně tak setkat k odpolední kávě nebo k snídani. Některé dezerty dají dokonce pojmout jako hlavní sladký chod.

Dezerty existují pečené, nepečené i vařené. Dá se postihnout jediné pravidlo, totiž že se jedná o jídla sladká. v cizině se ovšem lze setkat i s jiným pojetím. Jako desert se například ve Francii nebo Itálii po celém menu servíruje sýr.

Pokud zůstaneme u českého pojetí desertů, máme nespočet možností. Dorty či zákusky patří mezi ty slavnostnějšího typu, koláče a buchty jsou zase oblíbenou snídaní či zakousnutím ke kávě. Mezi teplé sladké dezerty se dají počítat například palačinky nebo vafle.

Bábovky Dorty Muffiny Štrůdly Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Sušenky Cupcakes Zákusky Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Těsta Sváteční pečení Vánoční cukroví Zdravé pečení a mlsání
Kokosové potěšení

Kokosové potěšení

Ušleháme bílky do pevné hmoty a osladíme. Také vyšleháme šlehačku a obě hmoty spojíme, ochutíme strouhaným kokosem. Můžeme dát tuto vychlazenou... více o Kokosové potěšení

90 minut
Vídeňské věnečky

Vídeňské věnečky

Zpracujeme na vále v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vytlačujeme nástavcem na masovém strojku a tvoříme věnečky. Upečeme asi při 180 °C... více o Vídeňské věnečky

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Ingredience na pudink svaříme a necháme vychladnout. Korpus dáme na vymazaný a vysypaný plech. Tvarohový krém smícháme s vychlazeným pudinkem, dáme do... více o Prošívaná deka

45 minut
Žemlovka

Žemlovka

Žemle nebo rohlíky pro přípravu žemlovky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře... více o Žemlovka

Jablkový koláč bez cukru

Jablkový koláč bez cukru

Zpracujeme na vále v těsto. Vyválíme, přeneseme na plech, poklademe jablky, posypeme skořicí, ořechy a drobným ovocem (může být čerstvé, mražené nebo... více o Jablkový koláč bez cukru

MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM

MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM

Mléko na mírném ohni svaříme s mletými mandlemi a udržujeme ho ve varu 30 minut při stálém míchání. Želatinu necháme bobtnat 5 minut ve studené vodě.... více o MANDLOVÝ PUDINK S KANDOVANÝM OVOCEM

HORKÁ LÁSKA

HORKÁ LÁSKA

Maliny zalijeme vodkou a necháme dvě hodiny odležet. Pak je ohřejeme a přelijeme jimi vanilkovou zmrzlinu. Ozdobíme šlehačkou a lístkem čerstvé máty.... více o HORKÁ LÁSKA

ČOKOLÁDOVÝ SORBET

ČOKOLÁDOVÝ SORBET

Minerální vodu přivedeme k varu. Zmírníme oheň. Přidáme čokoládu rozlámanou na kousky a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Zlehka vmícháme kakao... více o ČOKOLÁDOVÝ SORBET

PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY

PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY

Na mírném ohni necháme oddělené rozpustit obě čokolády rozlámané na kousky. Do hořké čokolády přidáme 30 g másla. Když je tato hmota zcela rozpuštěná,... více o PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY

ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

Pro 6 osob: Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky. V jiné nádobě smícháme 50 g cukru... více o ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.

ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Troubu ohřejeme na 150 stupňů (stupeň 6). Formu vymažeme máslem. Čokoládu rozlámeme na kousky. Rozbijeme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky... více o ČOKOLÁDOVÝ FONDÁN

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Ztužený tuk rozpustíme a mašlovačkou pečlivě vymažeme formičky. V míse utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanilkovým cukrem. Třeme tak dlouho, až je... více o Rakvičky se šlehačkou

Petřínský dezert

Petřínský dezert

Tvrdý sýr nakrájíme na silnější plátky a pomocí vykrajovače vykrajujeme tvary. Vymícháme tvarohový sýr s nálevem s broskví a pomocí sáčku s... více o Petřínský dezert

Jablečný dort se smetanou

Jablečný dort se smetanou

Smícháme vejce, 150 g cukru, mleté mandle, máslo a mouku. Ve formě pečeme 30 minut při 180 °C. Mléko se smetanou, 30 g cukru a pudinkem svaříme a... více o Jablečný dort se smetanou

wafle celozrnné

wafle celozrnné

Máslo + žloutky, pak sůl. Pak pšenici, oves a mléko. Těsto nechat asi hodinu odpočívat. Nakonec vmíchat sníh z bílků.... více o wafle celozrnné

Wafle

Wafle

tuk + cukr = pěna, + vejce + rum, pak mouka, maizena + prášek do pečiva. Ředit mlékem tak, aby těsto kapalo ze lžíce.... více o Wafle

dýňový kompot II.

dýňový kompot II.

Dýni zalejeme vodou a octem - necháme 2 dny v chladnu proležet. Scedíme, prosypeme cukrem a necháme do 2. dne. Přidáme oloupaný a na kolečka nakrájený... více o dýňový kompot II.

Jablečné muffinky

Jablečné muffinky

Heru utřeme s cukrem, přimícháme vejce, sůl, mouku, škrob, prášek do pečiva a jablečnou šťávu. Jablka oloupeme, jedno nakrájíme na plátky, druhé na... více o Jablečné muffinky

Jablkové minikoláčky

Jablkové minikoláčky

Mouku smícháme se solí, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme 60 ml mléka, posypeme cukrem a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko... více o Jablkové minikoláčky

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Banány nakrájíme na cca 5 mm silné plátky. Mezi dva piškoty hladkou plochou proti sobě vložíme plátek banánu. Párátkem propíchneme, aby se nerozpojily... více o Banánové jednohubky

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Na vále zpracujeme v těsto (jestliže se hůře zpracovává přidáme 1-2 lžíce mléka). Zpracované těsto necháme odpočinout a potom vtlačujeme ve slabé... více o Dobré košíčky

40 minut
Tvarohová bublanina

Tvarohová bublanina

Cukr, Heru, tvaroh a žloutky utřeme ve šlehači, potom přidáme mouku s práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Lehce promícháme. Pekáč vymažeme... více o Tvarohová bublanina

40 minut
Tvarohový závin

Tvarohový závin

Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme jablky, rozinkami, sekanými... více o Tvarohový závin

90 minut
Obrácený koláč

Obrácený koláč

Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou šťávou do pěny. Do této hmoty přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Dortovou... více o Obrácený koláč

MARCIPÁNOVÝ DORT

MARCIPÁNOVÝ DORT

Surovou marcipánovou hmotu nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do mísy. Přidáme 75 g cukru, vanilkový cukr, sůl, 1 vejce a 6 žloutků. Vše třeme,... více o MARCIPÁNOVÝ DORT

Ovesné sušenky (30 ks)

Ovesné sušenky (30 ks)

Suché přísady smícháme, přidáme máslo a vejce. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu. Ty na plechnu vyloženém pečícím papírem je rozmáčkneme do... více o Ovesné sušenky (30 ks)

Šlehačková bábovka III.

Šlehačková bábovka III.

Vše smícháme a upečeme.... více o Šlehačková bábovka III.

45 minut
Papanasi

Papanasi

Tvaroh protlačíme přes síto a dobře promícháme s vejci, cukrem, moukou a citr. kůrou. Z této hmoty hněteme koláče velikosti dlaně a smažíme. Horké... více o Papanasi

Jablečný dort

Jablečný dort

Nejprve si připravime velkou dortovou formu, kterou vymažeme olejem a moukou. Utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej a vroucí vodu. Potom přidáme mouku... více o Jablečný dort

Marcipánové myši II.

Marcipánové myši II.

Mandle spaříme, oloupeme, jemně umeleme, vmícháme cukr a přidáme trochu vody. Z tvárné hmoty vymodelujeme myšky.... více o Marcipánové myši II.

DVOUBAREVNÁ ČOKOLÁDA

DVOUBAREVNÁ ČOKOLÁDA

Obě čokolády o stejné hmotnosti (např. 200g a 200g) zvlášť rozpustíme. Do formiček (které jsme předem vypláchli studenou vodou) nalijeme do poloviny... více o DVOUBAREVNÁ ČOKOLÁDA

45 minut
Kokosová roláda VI.

Kokosová roláda VI.

Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum a kakao a vypracujeme vláčné těsto, které za pomoci cukru a kousku igelitu (lze též použít svačinový papír)... více o Kokosová roláda VI.

JABLKA S PŘEKVAPENÍM

JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Jablka oloupeme a zbavíme jader. Na noc naložíme do marinády. Druhý den připravíme těsto dle receptu na obalu. Oddělíme kousek těsta na lístky. Ze... více o JABLKA S PŘEKVAPENÍM

Čokoládová štědrovečerní ryba

Čokoládová štědrovečerní ryba

Máslo, cukr a vejce utřeme do pěny. Přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané... více o Čokoládová štědrovečerní ryba

Křehké perníčky

Křehké perníčky

V míse utřeme máslo s cukrem a medem. Přidáme kakao, citrónovou kůru, koření, nastrouhaná jádra ořechů, mouku a spojíme v těsto. Těsto vyválíme na... více o Křehké perníčky

PRACINKY

PRACINKY

Těsto zaděláme vejcem, tvarujeme do dobře vymazaných formiček a opatrně pečeme.... více o PRACINKY

Kokosové cukroví strojkem

Kokosové cukroví strojkem

Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, kokosovou moučku a nakonec prosátou mouku. Zpracujeme vláčné těsto a necháme je odpočinout. Těstem... více o Kokosové cukroví strojkem

Řezy kokosky

Řezy kokosky

KRÉM: Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme postupně cukr a pak vmícháme kokos. Z mouky, cukru, žloutků a másla uhněteme těsto, které necháme 1/4... více o Řezy kokosky

TMAVÉ LINECKÉ

TMAVÉ LINECKÉ

Vypracujeme těsto a vyválíme je na plát silný 1,5 mm. Vykrajujeme různé tvary. Pečeme při 170-180°C. NÁPLŇ: V mléce rozmícháme vanilkový cukr s moukou... více o TMAVÉ LINECKÉ

Kokosky V.

Kokosky V.

**Kokosové pusinky:** Indegrience smícháme. Lžičkou na vymazaný plech klademe úhledné kopečky a usušíme je v předem vyhřáté troubě při mírnější... více o Kokosky V.

Linecké koláčky II.

Linecké koláčky II.

Vypracujeme těsto a vyválíme je na plát silný 1,5 mm. Vykrajujeme stejný počet koleček plných a bez středu. Pečeme při 170-180°C. Vždy dvě různá... více o Linecké koláčky II.

Vanilkové rohlíčky VII.

Vanilkové rohlíčky VII.

Těsto dobře propracujeme a tvarujeme malé rohlíčky. Pečeme do světle růžova a za tepla obalujeme ve vanilkovém cukru.... více o Vanilkové rohlíčky VII.

50 minut
Jablkový moučník II.

Jablkový moučník II.

Žloutky, cukr utřeme, přidáme teplou vodu, olej a ještě chvíli třeme. Přidáme mouku s práškem a sněhem z bílků. Do poloviny těsta přimícháme kakao. Na... více o Jablkový moučník II.

20 minut
Čokoládové hromádky II.

Čokoládové hromádky II.

Rozpustíme horkou čokoládu v hrnci ve vodní lázni a nasypeme do ní cukr. Potom do rozpuštěné čokolády zamícháme cornflakes a vezmeme si k ruce lžíci.... více o Čokoládové hromádky II.

Moro di venezia

Moro di venezia

Troubu předehřejeme na 150 C. Z vajíček oddělíme žloutky. Z nich spolu s máslem, 100 g cukru, solí a vanilkovým cukrem v míse ručním šlehačem utřeme... více o Moro di venezia

Mandlové briošky

Mandlové briošky

Ve větší míse smícháme mouku a mleté mandle. Uprostřed těsta uděláme důlek a do něj vložíme droždí. Přidáme vlažné mléko a s trochou mouky vypracujeme... více o Mandlové briošky

60 minut
Jablkové taštičky II.

Jablkové taštičky II.

Pláty listového těsta necháme asi 10 minut rozmrazit, přeložíme přes sebe a vyválíme pláty 40 x 20 cm. Pláty nakrájíme asi na 8 čtverců 10 x 10 cm.... více o Jablkové taštičky II.

Kynuté těsto

Kynuté těsto

Do hrnku s vlažným mlékem dáme kostku cukru, rozdrobíme droždí a v teple necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme vykynutý... více o Kynuté těsto

90 minut
Lehký jablečný dort

Lehký jablečný dort

Utřeme žloutky s cukrem a kakaem do pěny, přidáme hrubě nastrouhaná oloupaná jablka. Lehce vmícháme sníh z bílků střídavě s moukou. Těsto rozetřeme do... více o Lehký jablečný dort

90 minut
Ořechový dort bez mouky

Ořechový dort bez mouky

Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme koření, ořechy a lehce zabalíme sníh z 5 bílků. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané... více o Ořechový dort bez mouky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • ...
  • 180
  • Další stránka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

77
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
19
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
18
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Denní horoskop na pondělí 14. 7. 2025: Komu dnes půjde práce od ruky a kdo dostane zajímavou nabídku?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

Devět let po smrti Bořka Šípka (†66): Z jeho skláren je sklad autodílů!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Dezerty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact