Tak vaří i italský šéfkuchař Emanuele Ridi. Sympaťák v nejlepších letech a majitel restaurace si život užívá plnými doušky, je stále dobře naladěn a kdykoli ho potkáte, vypadá odpočatě. Ptáte se, jak to dělá?
Recept je celkem snadný: zbytečně se nestresovat. „Jídlo, to má být radost. Setkání s rodinou, přáteli. Nevidím důvod, proč si neulehčit život a jakýkoliv pokrm nevylepšit bujónem. Věnujte čas raději svým nejbližším, než zdlouhavému vyvařování.” Když nemáte chuť a čas vyvařovat se s bujónem domácím, bez výčitek sáhněte po želatinových kalíšcích Bohatého Bujónu Knorr. Jak v české, tak italské kuchyni je bujón občas potřeba – do polévky, rizota či pro šťavnatější pečeni.
„Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni.
Kvalitní alternativu domácího bujónu vám přináší Knorr - koncept vaření s želatinovým bujónem nové generace je jedním z nejvyhledávanějších na českém trhu. Bohaté Bujóny Knorr se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Neobsahují žádný přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva. Není náhodou, že tyto byly bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012.
Díky jejich želatinové konzistenci je můžete přidat do připravovaného jídla, kdykoli uznáte za vhodné – bujón se bez problémů rozpustí. Pro vylepšení jakéhokoliv pokrmu přináší Knorr kvarteto Bohatých Bujónů: Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a na Guláš.
Tagliatelle con speck, verza e scamorza affumicata
Tagliatelle se špekem, kapustou a uzenou mozzarellou
4 porce
Ingredience:
* 320 g tagliatelle
* 500 g kapusty
* 100 g špeku
* 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí
* 200 g uzené mozzarelly
* 2 stroužky česneku
* olivový olej extra virgin
Postup přípravy:
Nejdřív na rozpálený olej v pánvi vhodíme stroužky česneku. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený špek. Restujeme do zlatova. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou kapustu.
Z hovězího bujonu připravíme podle návodu vývar a zalijeme jím omáčku v pánvi. Stroužek česneku odstraníme.
Uvařené těstoviny vhodíme na pánev k základu. Přidáme strouhanou mozzarellu, počkáme, až se rozpustí.
Servírujeme s čerstvě nastrouhanou mozzarellou a kapkou olivového oleje.