• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Katka vaří hladce

Katka vaří hladce

F.O.O.D.
| 9. 9. 2015
Vizitka
Katka vaří hladce

Od obyčejné lásky k jídlu a cestování se Kateřina dostala až k tomu, že si založila vlastní blog. Její stránky smoothcooking.cz získaly mimo jiné 5. místo v kategorii objev roku v soutěži Aperol Spritz food blog roku 2014.

Jako většina blogerů i Katka založila svůj blog především proto, aby mohla s přáteli sdílet své recepty.

„Z papírového bloku, který jsem si začala psát před třemi lety, jsem je musela vždy vyfotit a pak přeposílat, takže vznik internetového zápisníku byl logickým krokem dopředu,“ říká blogerka. Na jaře to byl rok, co se ze zápisníku stal skutečný blog.

„Vnesla jsem do něj své a rodinné vyzkoušené recepty, duši, zážitky, poznatky, inspiraci, a hlavně osobní život. A naposledy také videa.“ Nejraději Katka vaří hovězí líčka na červeném víně se smetanovou bramborovou kaší. „Je to pro mě sváteční jídlo, se kterým se doslova mazlím,“ přiznává. „Připravuji ho půl dne a servíruji s velkým očekáváním.“

Podle jejích zkušeností toto jídlo zaručeně vykouzlí každému úsměv na rtech a spokojený výraz ve tváři. Jejím největším obdivovatelem je pochopitelně manžel. Ačkoli tvrdí, že od své ženy miluje absolutně každé jídlo, nejradši má asi hovězí burgery s domácí majonézou i bulkou nebo banánový koláč s velkými kousky čokolády a oříšků. „To by mohl jíst nonstop,“ směje se blogerka.

S košíkem a dekou

Protože Katka je z Prahy, nejraději nakupuje na farmářských trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. „Mají duši, atmosféru a styl,“ říká. „Každou sobotu se dojímám nad tím, jak je krásné, že stále více a více lidí chodí nakupovat na trhy. Někteří dokonce s proutěným košíkem v ruce!“ Ona s manželem s sebou kromě košíku na nákup bere také deku, protože oblíbenou akci spojují rovnou s piknikem.

Před kamerou

Největší novinkou jejího blogu jsou momentálně videa, od kterých si Katka hodně slibuje i do budoucna. „Plánuji převést blog i do videoformátu, přijde mi to jako milá komunikace se čtenáři a další krok jim být zase o kus blíže,“ slibuje foodblogerka.

Chtěla by točit „food haul“ (video o koupených potravinách a všem kolem vaření), vlogy z food akcí a cestování, videorecepty a různá „povídací“ videa. „Tohle v České republice zatím nikdo z foodblogerů nedělá. Nebo o něm alespoň nevím,“ dodává Katka. Vydat se s vařením mimo internet zatím v plánu nemá, a to hlavně z časových důvodů. „Ale v daleké budoucnosti pár plánů nebo spíše snů mám,“ slibuje.

Unknown media type: gallery

Květákový krém s praženými semínky

8 porcí - příprava: 30 minut

* 1 střední květák
* 0,5 l vývaru
* 10 g másla
* 2 malé cibule
* 1 střední mrkev
* 1 stroužek česneku
* 1 vejce
* hrst nastrouhaného výraznějšího sýra
* sůl a pepř
* 2 hrsti opražených slunečnicových semínek
* orestovaná uzenina nebo šunka

Květák rozeberte na růžičky a pokrájejte. Mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky. Sýr nastrouhejte. V hrnci na másle nechte zesklovatět cibuli, přidejte mrkev a česnek a restujte. Přidejte květák a asi 2 minuty opékejte. Zalijte vývarem a litrem vody. Vařte 15 minut, rozmixujte, případně zřeďte vodou. Dochuťte. Z vajíčka a sýra vyšlehejte kašičku a po lžičkách ji nakapejte do bublající polévky. Polévku ozdobte semínky a uzeninou či šunkou.


KATEŘINA KURANOVA (28)

Ve volném čase foodblogerka a manželka, profesí asistentka v automobilovém průmyslu. Majitelka dvou mini psů, milovnice pečiva, brunche, pikniků, a především Francie.

Sama o sobě říká, že je extrovertní introvert a introvertní extrovert. Ráda chodí sama do kavárny, koupí si horkou čokoládu a dezert, oprostí se od okolí a vyčistí si hlavu.

Kromě jídla ji baví také cestování, focení, móda, kreativita a design. Sbírá ubrousky a měsíčně utrácí spoustu peněz za vše, co se hodí do kuchyně a na vaření.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Poslední sledované recepty

32
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
15
Francouzský koláč s hruškami
Francouzský koláč s…
14
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 6.–7. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo zatouží po chvilkách samoty?

Horoskop na víkend 6.–7. 9. 2025: Koho čekají dny plné dobrodružství a kdo zatouží po chvilkách samoty?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Katka vaří hladce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact