Perfektní sekaná, která nepraskne? Potřete ji vodou!
Redakce
|
3. 5. 2017
Know-how
Sekaná je lahůdka z mletého masa, která je velmi populární. A není se čemu divit – chutná skvěle teplá i studená, s bramborem i chlebem. Naučte se ji připravit tak, aby vám nepraskla, a dopřávejte si perfektní sekanou kdykoliv, kdy se vám začnou sbíhat sliny.
Jak na perfektní sekanou?
Sekanou připravte z mletého masa. Použít můžete hovězí i vepřové nebo směs obojího, důležitá je kvalita a čerstvost, proto raději navštivte řezníka. V receptech můžete narazit na vejce i slaninu, které se do sekané přidávají. Výsledek ovlivníte i přidáním čerstvých či sušených bylinek, a sekaná tak může chutnat pokaždé jinak!
Unknown media type: html
Držte maso u sebe!
Smícháním surovin to nekončí! Důležité jsou poměry masa, vajec a surovin, které drží sekanou u sebe. Přidejte mouku, strouhanku nebo ovesné vločky. Díky nim bude sekaná držet pohromadě a půjde snadno tvarovat.
Co dělat, aby sekaná nepraskla?
Sekanou vytvarujte do tvaru šišky, vložte do vymazaného pekáčku a rukou upravte. Trouba musí být předem vyhřátá a před vložením nezapomeňte masovou šišku potřít vodou. Sekaná se dokonale zatáhne, získá lesk a maso nebude suché.