Jak na čokoládové suflé? Krok za krokem s francouzským cukrářem
F.O.O.D.
|
23. 2. 2017
Know-how
Francouzi jsou známí milovníci žen i jídla. Jedním z jejich nejslavnějších dezertů, které mají sladkost i svůdnost obojího, je nadýchané suflé. Malinové s bílou čokoládou z cukrárny Frederica Lasneho chutná jako lehký polibek a připravit sis jej můžete z pohodlí domova!
Sufflé čili suflé je plné vzduchových bublinek a při pečení znásobí svůj objem. Může být sladké i slané. Jakmile ho vytáhnete z trouby, na nic nečekejte, příliš ho nezdobte a jezte.
Kdo je Frederic Lasne?
Sympatický Francouz Frederic Lasne žije v Čechách přes 20 let, kdy ho do Prahy přivedla práce. Před 17 lety se rozhodl začít podnikat a v pražské Dlouhé ulici si otevřel cukrárnu zaměřenou na francouzské dezerty. Ochutnat u něj můžete jak sladké, tak slané speciality. Au Gourmand v Dlouhé najdete dodneška a v nedalekém nákupním centru Palladium má pobočku.
Jak na suflé, které nespadne?
Báze neboli základní vrstva má vliv na nadýchanost a také složitost receptu. Pokud je hutnější, suflé tolik nenaskočí, ale také je menší riziko, že se po vytažení z trouby zhroutí.
Pevnost ovlivňuje i stupeň propečení. Když necháte vláčný střed, suflé rychleji spadne.
Naučte se suflé s názvem "Malinová pusa" podle receptu od Frederica, který vás provede přípravou krok za krokem.