Domácí máslo? Příprava je jednodušší, než si myslíte!
Redakce
|
10. 4. 2017
Know-how
Máslo je základní ingredience každé kuchyně, kterou si navíc můžete snadno připravit doma! Podívejte se, jak na to, a ušetřete.
Na rozpálenou pánev pod steak, na brambory nebo jen tak na chleba? Máslo chutná skvěle všude, a to jak ve slaných, tak ve sladkých pokrmech. Vyvarujte se nezdravým margarínům a vychutnejte si opravdové máslo, třeba společně s francouzskou bagetou. Jeho příprava je jednoduchá, stačí smetana, chvilka trpělivosti a výkonný šlehač.
Unknown media type: html
Tip: Domácí máslo ušlehejte společně se sezónním medvědím česnekem, vznikne tak lahodné a chuťově výrazné medvědí máslo.
Jak využít máslo o Velikonocích?
Máslo se používá při pečení velikonočního mazance a pokud vám zbyde, určitě se bude hodit i k upečenému mazanci, aby nebyl tak suchý.
Unknown media type: html
Obarvěte uvařená vejce, nechte okapat, poté vezměte kousek másla a přetřete jím vajíčka. Budou se hezky lesknout a díky tuku se zvýrazní vzor i barva.