• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

F.O.O.D.
| 20. 3. 2017
Know-how
Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

Řízek je bezpochyby nedílnou součástí českých domácností, ať už je z vepřového, hovězího či kuřecího masa. Své o tom ví i šéfkuchař pražské Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář, který je známý svou láskou k řízkům a k česko-rakouské kuchyni. Nechte si od něj poradit a připravte dokonalý řízek hned napoprvé!

1. Vepřové jako záruka úspěchu

Vepřový pavouček je část masa ze zadní kýty a podle Jana Punčocháře také nejvhodnější část na přípravu obalovaných řízků. Toto maso je velmi křehké, hodí se na smažení a krátké tepelné úpravy. Chuťově je jemné a vzhledově se podobá bílému kuřecímu masu.

2. Vybírejte silnější maso!

Například kuřecí nebo vepřové s kostí obalte a osmahněte stejně jako řízek z pavoučka. Na plech nebo do většího hrnce na dno vyskládejte krajíce chleba, na ně vložte usmažené řízky, dejte do trouby předehřáté na 110 °C a nechte 30 minut dojít. Omastek skape do chleba, řízky zkřehnou a zůstanou uvnitř šťavnaté.

3. Co když mám doma sušší maso?

Máte doma jiné než vepřové maso a už předem víte, že se jedná o sušší kousek? Celé králičí stehno či jinou část masa prošpikujte máslem nebo česnekem a následně obalte a osmahněte.

4. Jak si poradit s hovězím masem?

Potřete ho dijonskou hořčicí, troškou česneku a posypte čerstvě namletým pepřem, který zvýrazní chuť. Poté obalte a osmahněte, maso je hodně šťavnaté a omastek nechte okapat do ubrousku.

5. Strouhanku pouze domácí

Domácí strouhanka se připravuje ze starých rohlíků. Ty rozmixujte najemno nebo nastrouhejte, následně propasírujte. Když se obaluje řízek, je důležité strouhanku do masa nevtlačovat, jen ji lehce načechrat, při smažení se pak vytvoří krásné bubliny.

6. Přepusťte máslo!

Kostku másla vložte do studeného hrnečku a nechte při nízké teplotě probublávat, dokud nezůstane čiré až zlatavé. Jakmile lehce zhnědne, získá chuť po oříšcích. Přeceďte přes cedník vyložený ubrouskem a hurá do smažení!

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Poslední sledované recepty

329
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
76
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
60
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
20
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

Smutek hvězdy seriálu Zoufalé manželky: Porodila mrtvou dceru!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact