Česká kuchyně: Naučte se plněné knedlíky s uzeným masem
F.O.O.D.
|
21. 3. 2017
Know-how
Bramborové těsto na různé způsoby nás nikdy neomrzí! Ať už si doma připravíte placky anebo se pustíte do plněných knedlíků, výsledek bude vždy skvělý! Naučte se knedlíky s uzeným masem a se zelím krok za krokem.
„Bramborové těsto lze připravit pouze z hrubé mouky, ale může být sypké, proto je lepší kombinace s polohrubou, případně můžete přidat trošku bramborového škrobu. Uzené maso krájejte na kostičky v rozměrech asi 4 x 4 mm, čím jsou menší, tím snadněji se knedlíky balí a vejde se do nich více masa. Hotové knedlíky pro lepší chuť nakonec pomažte vypečeným tukem z uzeného masa nebo z orestované cibulky,“ dodává foodstylista časopisu F.O.O.D. Štěpán Vašák.
Věděli jste, že..?
SLOVO KNEDLÍK pochází ze středoněmeckého knode či knote – uzel, svázání, ztluštění, který se promítl do češtiny, slovenštiny a polštiny.
OMÁČKA nebyla zpočátku potřeba, knedlíky se hlavně plnily a sypaly.
BRAMBOROVÉ jsou nejmladšími přírůstky knedlíkového repertoáru, vaří se asi 200 let. Původně se vařily naslano, sladké mají kořeny v bohatších měšťanských domácnostech.