Zimní hrátky s bramborami. 3 tipy, jak s nimi naložit
F.O.O.D.
|
23. 1. 2017
Ingredience
Co by byla česká kuchyně bez bramborových hlíz? Podívejte se, jak snadno z nich připravíte chuťově bohatou přílohu k masu. Když na to přijde, využijte ji jako samostatné jídlo. Hrajte si s fantazíí, brambory si to zaslouží.
Za pár minut máte hotový skvělý páj, který je často připodobňován slanému koláči. Výhodou je, že do něj můžete přidat cokoliv máte rádi. Doporučujeme pórek, slaninu, rajče, špenát, brokolici. Fantazii se meze nekladou. Doplňte jej zajímavým sýrem, my použili ovčí, který není tak chuťově výrazný, jak kozí.
Tento způsob úpravy brambor je skvělý nejen jako příloha k masu, ale i jako chuťovka na party. Obměnou může být například i krustě s parmazánem, více než slunečnicový olej se ale hodí olivový.
Tip na rychlý večeři, kterou máte hotovou za pár minut. Děti si jídlo zamilují, líbit se bude i vegetariánům, jelikož je bez masa. Pokud nejste příznivci klasické bílé cibule, zkuste jemně křupavou jarní cibulku.