Zelí jinak než jako příloha: Domácí těstoviny, pizza nebo salát
Redakce
|
15. 2. 2017
Ingredience
Zelí patří k nejoblíbenější zimní zelenině. Dá se využít nejen jako příloha k masu a knedlíkům, ale lze z něj udělat i hlavní jídlo či ho přidat k další ingredienci. My vás naučíme nejen skvělé rakouské fleky se zelím, slanou pizzu, ale i salát coleslaw či salát z čínského zelí a papáji.
Salát Coleslaw mnoho z nás objevilo díky jednomu fast foodu, ale jeho příprava je neskutečně jednoduchá. Stačí vám k tomu hlávka zelí, jablka, mrkev a dobrá majonéza. Salát se hodí nejen jako příloha k masu, ale uděláte si z něj i lehkou večeři.
Rakouskou klasiku ocení hlavně děti, ale i jejich rodiče, protože jejich příprava je neskutečně rychlá a jednoduchá. Pokud se vám nechce dělat si domácí noky, můžete použít ty kupované, my jsme ale rozhodně proto udělat si domácí. Přidat můžete i dobrou rakouskou slaninu.
Tenhle skvělý pizzový koláč se hodí hlavně na party či setkání s přáteli. Udělejte ho hodně, brzo určitě zmizí ze stolu. Pokud je na vás kozí sýr moc výrazný, zkuste trochu jemnější, hodí se i ovčí, který není chuťově tak výrazný. My se ale přimlouváme spíše za ten kozí.
Myslíte si, že zelí je výhradně české surovina? Tak zkuste zabrousit do Asie a vyzkoušejte sladko slaný salát. Jedinečnou chuť zelí podtrhnou sladká papája, hnědý cukr a vše doplní kokosové mléko, sezamový olej, rýžový ocet a sójové klíčky. Zamilujte si společně s námi tuhle netradiční kombinaci.