Naučte se jíst červenou řepu: 6 sladkých i slaných receptů
Redakce
|
15. 2. 2017
Ingredience
Pod tmavou slupkou se skrývá červená a skvělá řepa, které se mnozí z nás stále ještě obávají. Řepu známe ze školních jídelen, kde se podává především nakládaná nebo vařená. Vyzkoušejte ji tentokrát jinak!
Hledáte ideální zobání k chladným zimním večerům? Vyzkoušejte krásně křupavou řepu, doplněnou pekanovými oříšky a karamelem. Nezapomeňte ani na dobrý sýr a křupavé pečivo. K ideálnímu romantickému večeru se řepa krásně hodí.
Předkrm, který si zamilujete. Pečenou červenou řepu doplníte kvalitní anglickou slaninou a bylinkami, které si můžete utrhnout i ve vlastní zahrádce. Tymián a rozmarýn dodají nádhernou vůní a jedinečnou chuť. Opět podávejte s kvalitním a křupavým pečivem.
Záleží čistě na vás, zda tento pokrm pojmete jako sladký předkrm, nebo naopak dezert. My jsme stále na pochybách, protože kombinace řepy, ananasu a cukru se nám spíše hodí k dezertu, ale proč občas neudělat výjimku a nepřipravit předkrm na sladko?
Tahle tradiční polévka se skládá ze zeleniny, kterou máte s největší pravděpodobností pořád ve spíži nebo v lednici. Brambory, řepa, mrkev, rajčata, cibule, paprika by neměly chybět nikomu. Vykouzlit se z nich dá skvělá a hlavně zdravá a vydatná polévka, kterou zaženete největší hlad.
Losos společně s blinami vytvoří ideální party jídlo. Doplňte ho řepou, která dodá lososu nádhernou barvu. Sama o sobě řepa není tolik výrazná, proto ji v tomto receptu použijte spíše jen na ozdobu.
Jednoduchý a zdravý salát, který ocení především ti, kteří mají v oblibě kombinaci sladkého a slaného. Pečená řepa dodá salátu šťavnatost a brusinky zase sladkost. Exploze chutí zaručena.