Milovaný i nenáviděný celer. Tipy na 3 jednoduché recepty
F.O.O.D.
|
6. 2. 2017
Ingredience
Bez bulvy nebo řapíku celeru se neobejde skoro žádné hlavní jídlo, přesto ho většina lidí moc nemusí. Zkuste mu ale jednou dát šanci a předat mu hlavní roli. Celer dokáže více než jen podporovat dobrou chuť.
Hrušky dodají celeru nasládlou chuť a potlačí jeho trochu trpkou pachuť. Zkuste celer nakrájet na hranolky a obalte jej v drceném koření. Jako dip se hodí například bílý jogurt s římským kmínem a česnekem, přihodit můžete i sušené chilli pro trochu ostrosti, pažitku nebo jarní cibulku.
Pro větší lahodnost už hotový pečený celer oloupejte, nakrájejte a pokapejte jej olivovým olejem a dochuťte uzenou solí. Vše rozšťouchejte. Oleje přidejte tolik, aby byl celer vláčný a chutný.
Celer nemusíte používat jen jako pečený, ale vyzkoušet ho můžete i jako omáčku s kuřetem. Celer podpoří chuť kuřete, omáčku ocení zejména muži, hlavně díky výraznější chuti kořenové zeleniny.
Krémové polévky se těší velké oblibě hlavně v zimě. Vyzkoušejte kromě těch klasických a známých i tu z celeru. Výrazný modrý sýr přebije trochu jeho chuť a zároveň se obě složky příjemně promísí. Opečte si k tomu i domácí krutony a skvělá večeře je na světě.