Křen je bohatý na vitamín C. Palčivou chuť způsobuje hořčičná silice uvolňující se z glykosidu singrinu. Má výborné konzervační vlastnosti a kořeny uskladněné v písku v suchém sklepě vydrží celou zimu.
Sklenici s medem vždy dobře uzavřete a skladujte ji při teplotách mezi 8-15 °C. V marinádách med prohlubuje chuť masa a tvoří křupavou kůrku, rychle se však připaluje. Jistější je péct déle a při nižší teplotě.
Mezi mnoha odrůdami citrónů jsou zimní nejlahodnější čili nejméně kyselé. Zralé citrony skladujte při teplotě nad 4 °C, vydrží asi 4 týdny. Při nákupu je potěžkejte, příliš lehké citrony jsou za zenitem.
Čerstvý pórek může být k mání po celý rok. Letní odrůdy střídají zimní. Poznáte je podle silného stvolu a listů s voskovým povlakem. Jsou dobrými zdrojem vitamínů C a A, proto je nyní maximálně využijte.