Objevte s námi pestrou škálu chutí a barev mexické kuchyně. Ohromte své přátele i rodinu opravdu božskými a přitom jednoduchými pokrmy, které připravíte za pár minut.
4 porce:
* 12 kukuřičných tortill taco shells
* 100 ml olivového oleje
* 1 středně velká cuketa
* 2 žluté papriky
* 1 červená cibule a čekanka
* 200 g sladké kukuřice
* 1 limetka
* 200 ml zakysané smetany
* 1 zralé avokádo
* sůl a pepř
Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec zakápněte limetkou. Směsí plňte tortilly.
Jako dip použijte avokádo, rozmačkané a rozmíchané se zakysanou smetanou dochucené limetkou.
Náš tip: Vyzkoušejte také s nasekaným čerstvým koriandrem, chilli papričkami a strouhaným sýrem gouda.
4 porce:
* 600 g dlouhozrnné rýže, uvařené
* 4 rajčata
* 400 g fazolí, nakládaných
* 1 menší ledový salát
* 2 lžíce oleje
* 4 kukuřičné tortilly
* 1–2 zralá avokáda
* 200 ml zakysané smetany
* 1 limetka
* sůl a pepř
Rajčata nakrájejte na malé kostičky a smíchejte s rýží, fazolemi a ledovým salátem nasekaným na nudličky. Ochuťte solí, drceným pepřem a limetkou. Na oleji opečte kukuřičnou tortillu dokřupava, poklaďte ji salátem a ozdobte na plátky nakrájeným oloupaným avokádem. Ozdobte zakysanou smetanou.
Náš tip: Tortillu potřete rozmixovanými fazolemi, bude vláčnější.
4 porce:
* 600 g kuřecích prsních řízků
* olej na potření masa
* 8 pšeničných tortill
* 200 ml zakysané smetany
* 1–2 zralá avokáda
* čerstvý koriandr
* 1 čínského zelí, na nudličky
* rajčatová salsa a ananas k podávání
Maso osolte, opepřete, potřete olejem a grilujte asi 6 minut z každé strany. Poté nakrájejte na větší kostky. Tortilly lehce zahřejte na suché pánvi. Každou zvlášť potřete smetanou a přidejte kousky masa a avokáda. Posypte lístečky koriandru a nasekaným zelím. Podávejte se salsou z rajčat a nakrájeným ananasem.
Náš tip: Tacos můžete posypat také čerstvým smetanovým nebo feta sýrem.
Další skvělé mexické recepty najdete v časopise F.O.O.D. 5/2013.