Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka
Redakce
|
26. 4. 2017
Gourmet
Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!
Pravé italské rizoto připravované ze speciální rýže. Aby byl výsledek dokonalý, přilévejte po troškách masový vývar a dochuťte strouhaným sýrem, díky kterému nemusíte rizoto tak solit.
Podívejte se na přípravu pravého rizota z hříbků podle Radka Davida, šéfkuchaře restaurací Babiččina zahrada a La Veranda:
Libové vepřové maso se s mrkví skvěle doplňuje. Sladká chuť zeleniny a kořeněné maso budou chutnat celé rodině a navíc je to pokrm z ingrediencí, které máte doma.
Čína se u nás začalo říkat všem pokrmům z masa, jejichž základem je maso pokrájené na nudličky se zeleninou, omáčkou a rýží. Vychutnejte si vepřovou rychlovku s lepkavou jasmínovou rýží, která nádherně voní a hodí se k číně nejlépe.
Obáváte se přípravy masové rolády? Už nemusíte! Postupujte krok za krokem podle receptu a uvidíte, že roláda bude držet pohromadě i po prvním nakrojení. Před pečením ji nezapomeňte převázat provázkem – jak na to se dozvíte zde. http://www.recepty.cz/clanek/know-how/jak-pect-maso-s-provazkem-1043
Kvalitní kus masa a pivo k sobě patří už od nepaměti. Nejenom, že popíjení piva během konzumace masa prospívá trávení, ale přidat jej můžete už během pečení. Vepřové maso podlévejte světlým pivem, černé má výraznější chuť s příchutí karamelu a více se hodí k hovězímu nebo zvěřině.
Vepřová žebra vybírejte u řezníka, který ví přesně, jaký kus vám uříznout na pečení, abyste nešlápli vedle. Připravte si marinádu s medem, potřete a pečte v pekáčku pod alobalem, který udrží vysokou teplotu a žebírka tak budou křupavější.
Kdo by nezbožňoval guláš, který si i přes svůj maďarský původ, získal čestné místo v českém jídelníčku. Oproti Maďarsku ho zde nejčastěji servírujeme s knedlíky, nikoliv s chlebem.
Jemnou a přesto výraznou chuť vykouzlí hořčice! Stačí obyčejná plnotučná, ale použít můžete i dijonskou nebo kremžskou. Servírujte společně s rýží, bramborami nebo s kaší.
Položte si otázku: Kolikrát do roka se odhodláte do přípravy vepřové panenky? Naučte se ji podle receptu se slaninou a už nebudete chtít jinou! Velkou porci masa vyvážíte nejlépe restovanými fazolovými lusky nebo čerstvým salátem.