Vejce natvrdo: 11 lahodných způsobů, jak s nimi naložit
Redakce
|
4. 4. 2017
Gourmet
Stejně jako každý rok, i letos vám po Velikonocích zbyde velké množství vajec, která je potřeba co nejdříve zpracovat. Poradíme vám 10 způsobů, jak je zužitkovat, a přesto si pochutnat i na něčem jiném, než jenom na klasické vajíčkové pomazánce.
Tradiční skotský pokrm, který u nás není až tak známý. Jedná se o vejce natvrdo obalená masem v trojobalu. Použít můžete jak kuřecí prsa, tak mleté hovězí, oboje chutná skvěle!
Kdo by neznal ruské vejce? Servíruje se ve školních jídelnách i během novoročních oslav. Základem je správně ochucený salát s mrkví, celerem a bramborami. Nezapomeňte podávat v misce společně se šunkou!
Lahodný recept, na kterém si pochutná celá rodina! Kuřecí roláda plněná nádivkou a vejcem vyžaduje trochu trpělivosti, aby se během pečení neuvolnila, proto je potřeba rolovat pečlivě.
Placičky z vajíček natvrdo můžete připravit k obědu, večeři, ale výborně chutnají i zastudena v housce. A pokud se vrhnete do většího počtu porcí, tak vám garantujeme, že vykoledovaná vejce zpracujete raz dva!
Sekaná patří mezi celoročně oblíbené recepty, které můžete obměňovat podle sezóny. Možná vás překvapí, jak skvěle funguje v kombinaci s vejcem uvařeným natvrdo! Doporučujeme plněnou sekanou obalit dušenou vepřovou šunkou, aby během pečení nepraskla.