• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Redakce
| 19. 4. 2017
Gourmet
Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!

Ne každý z nás má rád sladké nebo si rád dá od sladkého pauzu. Náhrada místo sladkých dortů je francouzský slaný quiche, který stejně jako dorty a zákusky můžete připravit na spousty způsobů.

Quiche Lorraine

Původní Lorraine quiche se těší velké oblibě nejen ve své domovině Francii, ale i všude na světě. Základem jsou slanina a vejce a i přes svoji jednoduchost ho všichni ocení.

1. Těsto

Základem je korpus z křehkého těsta, které můžete sehnat kupované, ale pokud máte dostatek času, vždy se vám vyplatí si těsto udělat domácí. Základem těsta jsou mouka a máslo, poměr se liší recept od receptu, můžete přidat i vajíčko. Vypracované těsto je dobré nechat aspoň hodinu, ale klidně i den, v lednici. Suroviny se tím hezky spojí a těsto při válení nebude tak mazlavé. Vyválejte těsto do 3 až 2 centimetrů.

2. Forma

Forma na těsto se používá tradičně oválná, ale můžete použít jakoukoliv jinou. Po vyplnění formy přebytečné těsto odstraňte, aby se nespálilo. Formu není třeba vymazávat, těsto je samo o sobě mastné.

3. Pečení

Těsto na quiche se peče na dvakrát, nejdřív samo a potom s náplní. Těsto nejdříve propíchněte několikrát vidličkou, aby z něj unikala pára. Pak na těsto ve formě nasypte suché luštěniny, ty pomůžou těstu při pečení, aby se nevysušilo a nezvedlo. Luštěniny, které vám zbydou, můžete použít příště na další quiche.

4. Náplň

Do náplně můžete dát, co vás napadne a co máte rádi, neměla by ale chybět smetana a vajíčka. Pokud chcete použít porek, houby, maso a jiné, vždy se vyplatí ingredience předem osmahnout na pánvičce a až potom vložit na předpečené těsto, které se bude péct znova.

5. Podávání

Quiche se podává jak za tepla, tak i za studena. Díky náplni, kterou si vyberete, se dá jíst k snídani, obědu nebo i večeři, často se servíruje jako slaný zákusek ke kávě. Vynikající je i na piknik nebo na oslavy.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

Poslední sledované recepty

20
Klasické lečo
Klasické lečo
20
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
17
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

Mecenáš pohřbu Jiřího Krampola (†87) Honza: Policie ho zatkla v baru! Odmítal nástup do vězení

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Slaný koláč bez chyby? 5 tipů na tradiční francouzský quiche!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact