Sladké koblížky, kterým neodoláte: Tvarohové, kynuté i z cukety
Redakce
|
18. 4. 2017
Gourmet
Jsou nadýchané, pocukrované a plné marmelády i čokolády. Sladké koblížky si můžete dopřát v několika podobách a ne vždycky musí být z kynutého těsta. Jedno je ale jasné, vyzkoušet musíte všechny!
Koblihy jsou díky tvarohu dokonale nadýchané a navíc nemusíte čekat, než vykynou. Po usmažení je nezapomeňte nechat okapat na ubrousku, který vsákne přebytečný omastek.
Udělejte změnu a poddejte se netradiční kaštanové chuti. Pozor dejte na kaštany, které rostou u nás a jsou prudce jedovaté. Jedlé zakoupíte v obchodech a připravit z nich můžete sladké kaštanové pyré.
Jen málokterá ingredience se přidává do českých moučníků tak často, jako právě rum. V případě, že se chystáte koblihy servírovat dětem, nemusíte se vůbec bát, vlivem tepla všechen alkohol vyprchá a zůstane pouze specifitcký šmrnc.
Koblihy bez dlouhého kynutí si můžete připravit, kdykoliv se vám zachce. Vyžadují odpočinek pouhých 20 minut, během kterých můžete připravit náplň, nejlépe do zdobicího sáčku, pomocí kterého náplň do koblih vtlačíte.
Tradiční koblihy s džemem se řadí mezi českou klasiku, které jen málokdo nepodlehne. Hotové koblihy pocukrujte moučkovým cukrem nebo ještě horké potřete máslem a obalte v cukru krupici.
Skořicovo-jablečná vůně je typicky podzimní, ale i v zatažených jarních dnech ji jistě oceníte. Doporučujeme podávat společně s šálkem horkého čaje nebo kávy.