Recepty z rodinné kuchyně: Polévka se zeleninou, ptáčky s noky a kynutý koláč
F.O.O.D.
|
2. 5. 2017
Gourmet
Co máte z rodinné kuchyně nejraději a vařila vám babička nebo maminka? Tvarohové koláče, plněné ptáčky, nebo polévky? Tyto recepty určitě znáte, ale vždy vám připomenou teplo domova.
Stačí ke kuřecímu vývaru přidat zeleninu a opraženou krupičku na másle, pak si můžete vychutnávat vydatnou krupicovou polévku, která vám může stačit jako hlavní jídlo nebo i jako chod před hlavním jídlem.
Každý dělá ptáčky po svém, ale zkuste třeba umleté telecí se špekem, zabalené do telecí kýty. Jako příloha se výborně hodí domácí noky s petrželkou, s nimi si určitě na jídle pochutnáte.
A jako sladký zákusek se určitě bude hodit kynutý koláč s tvarohem posypaný rozinkami a upečený na velkém plechu. Určitě potěší i vaši rodinu a známé, kteří přijdou na odpolední čaj.