Nakládané dobroty k pivu: Hermelín, česnek i utopenci
Redakce
|
21. 4. 2017
Gourmet
Jarní víkendy doslova vybízí ke společnému posezení s přáteli, ať už se sklenkou vína nebo půllitrem piva v ruce. Začněte se pomalu připravovat a propadněte kouzlu nakládaných specialit. Skvěle chutná nejenom naložený hermelín, ale i žampiony nebo papriky.
Sýry mají hutnou a výraznou chuť, proto se tak často servírují společně s alkoholem. Kromě klasického hermelínu můžete naložit i kostky jiného sýru. Pokud zvolíte méně výraznější druh, nezapomeňte přidat výraznější koření.
Nakládané houby oceníte jak u piva, tak ráno při přípravě míchaných vajíček. Houby podávejte společně s hotovými vejci nebo je přidejte ještě během míchání na pánev a všechny ingredience společně prohřejte.
Nakládané zelí si snadno připravíte doma, bez jakékoliv konzervace. Stačí zelí nastrouhat, nechat odležet a napěchovat do sklenic, které skladujte na chladném a tmavém místě.
Okořeňte si směs papriček a naložte k nim česnek a bylinky. Uvidíte, že když suroviny zalijete olejem a necháte odležet, natáhnou všechny chutě a budou výborné!
Olomoucké tvarůžky nejsou pro každého! Vybírejte tvarůžky s otvorem uprostřed, lépe se promíchají s dalšími přísadami. Jejich chuť dokonale podpoří čerstvá cibule.
Sladká dobrota, po které sáhněte při servírování dezertů, svíčkové nebo nakládaného hermelínu. Při přípravě dejte pozor na použitý citron, aby byla kůra dokonale čistá a brusinky nezhořkly.
Hermelín pro ještě lepší výsledek uprostřed rozřízněte a naplňte cibulí a směsí koření. Nechte uležet alespoň 5 dní! Před podáváním nechte vždy trochu okapat a vychutnávejte společně s pečivem, které nasákne přebytečný omastek a nebude vám těžko.
Sterilovaný česnek je pochoutka, která je zdravá a ne tak štiplavá jako čerstvý česnek. Naložené stroužky jsou skvělé jako doplněk do salátů nebo k marinovanému steaku.