• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Redakce
| 4. 4. 2017
Gourmet
Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Chcete si doma připravit perfektní francouzskou bagetu, ale bojíte se, že to bude moc náročné? Možná budete překvapeni, jak snadné je si takovou křupavou bagetu doma upéct!

Francouzská bageta

1. Těsto připravíme na kynutí tak, že kvásek rozmícháme v horké vodě s moukou. Dbejte na to, aby droždí bylo vždy čerstvé, jinak se kynutí nemusí podařit. Abychom urychlili proces kvašení, vše připravujeme v teple. Všechny ingredience by měly být pokojové teploty, protože by se pak těsto hůře zpracovávalo.

2. Mísu s těstem zabalte do potravinářské folie a schovejte pod utěrku, aby těsto neosychalo a bez přístupu vzduchu lépe kynulo. Necháme ho odpočívat několik hodin nebo nejlépe ho necháme kynout přes noc, na teplém místě, v troubě nebo na topení. Těsto může kynout i v ledničce, jen proces kynutí je o něco pomalejší. Poté čekáme, dokud těsto nezdvojnásobí svoji velikost a jeho textura bude krásně měkká a nadýchaná.

3. Těsto rozdělíme na kousky a hněteme ho do sebe a až poté do výsledného válce, aby se těsto lépe spojilo a bylo více hutné.

4. Těsto na bagetu šikmo rozřežeme zhruba do poloviny, aby nám nepopraskala, jak nechceme, a přitom vytvořila typický efekt, na který jsme zvyklí u tohoto druhu pečiva.

5. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů a do trouby vložíme nádobu s vodou. Stačí nám, když do rozpálené nádoby pod přiloženým těstem nalijeme vodu a rychle zavřeme, aby nám pára neutekla. Mezitím, kdy se bageta bude péct v páře, tak ji ještě můžeme průběžně každých 5 minut postříkat rozprašovačem. Pečeme dozlatova. Díky tomuto efektu je bageta krásně křupavá na povrchu, ale měkká uvnitř.

6. Do těsta můžete přidat oříšky nebo sušené ovoce dle libosti. A tak vylepšíte už tak dokonalou bagetu podle vaší chuti, kterou si budete chtít vychutnat pouze samotnou nebo k dobrému francouzskému sýru či s pomazánkou.

Francouzskou bagetu si nejlépe vychutnáte s domácím máslem, které je tak jednoduché, že ho zvládne opravdu každý!

Unknown media type: html

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Pečené batáty s quinoou

Pečené batáty s quinoou

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

21
Papriková krkovice
Papriková krkovice
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
10
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
10
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…

Zajímavé články

Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
AHA.cz Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Ruml nevydržel mlčet: Pravda o stavu Polívky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Půvab nevydrží věčně: Které české miss by dnes korunku nedostaly?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Šokující přiznání Robbieho Williamse: Ztrácím zrak! Z injekcí na hubnutí?

Šokující přiznání Robbieho Williamse: Ztrácím zrak! Z injekcí na hubnutí?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

4 znamení zvěrokruhu, která si do konce roku najdou novou lásku! Patříte mezi ně?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact