• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Redakce
| 4. 4. 2017
Gourmet
Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Chcete si doma připravit perfektní francouzskou bagetu, ale bojíte se, že to bude moc náročné? Možná budete překvapeni, jak snadné je si takovou křupavou bagetu doma upéct!

Francouzská bageta

1. Těsto připravíme na kynutí tak, že kvásek rozmícháme v horké vodě s moukou. Dbejte na to, aby droždí bylo vždy čerstvé, jinak se kynutí nemusí podařit. Abychom urychlili proces kvašení, vše připravujeme v teple. Všechny ingredience by měly být pokojové teploty, protože by se pak těsto hůře zpracovávalo.

2. Mísu s těstem zabalte do potravinářské folie a schovejte pod utěrku, aby těsto neosychalo a bez přístupu vzduchu lépe kynulo. Necháme ho odpočívat několik hodin nebo nejlépe ho necháme kynout přes noc, na teplém místě, v troubě nebo na topení. Těsto může kynout i v ledničce, jen proces kynutí je o něco pomalejší. Poté čekáme, dokud těsto nezdvojnásobí svoji velikost a jeho textura bude krásně měkká a nadýchaná.

3. Těsto rozdělíme na kousky a hněteme ho do sebe a až poté do výsledného válce, aby se těsto lépe spojilo a bylo více hutné.

4. Těsto na bagetu šikmo rozřežeme zhruba do poloviny, aby nám nepopraskala, jak nechceme, a přitom vytvořila typický efekt, na který jsme zvyklí u tohoto druhu pečiva.

5. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů a do trouby vložíme nádobu s vodou. Stačí nám, když do rozpálené nádoby pod přiloženým těstem nalijeme vodu a rychle zavřeme, aby nám pára neutekla. Mezitím, kdy se bageta bude péct v páře, tak ji ještě můžeme průběžně každých 5 minut postříkat rozprašovačem. Pečeme dozlatova. Díky tomuto efektu je bageta krásně křupavá na povrchu, ale měkká uvnitř.

6. Do těsta můžete přidat oříšky nebo sušené ovoce dle libosti. A tak vylepšíte už tak dokonalou bagetu podle vaší chuti, kterou si budete chtít vychutnat pouze samotnou nebo k dobrému francouzskému sýru či s pomazánkou.

Francouzskou bagetu si nejlépe vychutnáte s domácím máslem, které je tak jednoduché, že ho zvládne opravdu každý!

Unknown media type: html

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Poslední sledované recepty

32
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
28
Krkovička pro vítanou návštěvu
Krkovička pro vítanou…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact