• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Redakce
| 4. 4. 2017
Gourmet
Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu

Chcete si doma připravit perfektní francouzskou bagetu, ale bojíte se, že to bude moc náročné? Možná budete překvapeni, jak snadné je si takovou křupavou bagetu doma upéct!

Francouzská bageta

1. Těsto připravíme na kynutí tak, že kvásek rozmícháme v horké vodě s moukou. Dbejte na to, aby droždí bylo vždy čerstvé, jinak se kynutí nemusí podařit. Abychom urychlili proces kvašení, vše připravujeme v teple. Všechny ingredience by měly být pokojové teploty, protože by se pak těsto hůře zpracovávalo.

2. Mísu s těstem zabalte do potravinářské folie a schovejte pod utěrku, aby těsto neosychalo a bez přístupu vzduchu lépe kynulo. Necháme ho odpočívat několik hodin nebo nejlépe ho necháme kynout přes noc, na teplém místě, v troubě nebo na topení. Těsto může kynout i v ledničce, jen proces kynutí je o něco pomalejší. Poté čekáme, dokud těsto nezdvojnásobí svoji velikost a jeho textura bude krásně měkká a nadýchaná.

3. Těsto rozdělíme na kousky a hněteme ho do sebe a až poté do výsledného válce, aby se těsto lépe spojilo a bylo více hutné.

4. Těsto na bagetu šikmo rozřežeme zhruba do poloviny, aby nám nepopraskala, jak nechceme, a přitom vytvořila typický efekt, na který jsme zvyklí u tohoto druhu pečiva.

5. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů a do trouby vložíme nádobu s vodou. Stačí nám, když do rozpálené nádoby pod přiloženým těstem nalijeme vodu a rychle zavřeme, aby nám pára neutekla. Mezitím, kdy se bageta bude péct v páře, tak ji ještě můžeme průběžně každých 5 minut postříkat rozprašovačem. Pečeme dozlatova. Díky tomuto efektu je bageta krásně křupavá na povrchu, ale měkká uvnitř.

6. Do těsta můžete přidat oříšky nebo sušené ovoce dle libosti. A tak vylepšíte už tak dokonalou bagetu podle vaší chuti, kterou si budete chtít vychutnat pouze samotnou nebo k dobrému francouzskému sýru či s pomazánkou.

Francouzskou bagetu si nejlépe vychutnáte s domácím máslem, které je tak jednoduché, že ho zvládne opravdu každý!

Unknown media type: html

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

Poslední sledované recepty

534
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
147
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
44
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
19
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
10 nejlepších receptů na švestkové koláče: Přenesou vás do kuchyně u babičky i do luxusní cukrárny
10 nejlepších receptů na švestkové koláče:…
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké pomazánky ke snídani i svačině si děti zamilují
Připravte se na začátek školy: Domácí sladké…
AHA.cz Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Chýlková šla s pravdou ven: Odchod Krause nečekala

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Jsou to vůbec ty stejné ženy? Podívejte se, jak se nevěsty proměnily díky vizážistovi

Ženy.cz Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Stojí váš šéf za starou bačkoru? Tak přestaňte brečet a jednejte

Blesk.cz Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

Smutná zpráva z Krakonošova: Zemřel kameraman František Němec (†92)

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

Horoskop na další týden: Komu se vymstí vlastní zlost a kdo změní profesi?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Lepší než z pekárny: 6 tipů, jak na francouzskou bagetu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact