Velikonoční svátky se blíží a kromě špenátu, nádivky a sladkých dobrot se každoročně doporučuje konzumovat i králičí maso. Vyzkoušejte 12 osvědčených receptů, jak udělat z králíka dokonalou pečínku, na které si pochutnáte.
Základní recept na pečeného králíka, který vyžaduje až dvě hodiny pečení v troubě. Kromě času budete potřebovat už jenom cibuli, česnek, kmín, sůl a špek. Pamatujte, že hlavní kouzlo úspěchu je v jednoduchosti.
Králík na smetaně je vůbec nejznámější ze všech receptů s králičím masem. Samotné maso je velmi jemné a společně se smetanou a se bude rozpadat na jazyku.
Kdo by neznal hovězí, slepičí či zeleninový vývar, ale jak často si doma uděláte králičí? Jeho chuť vás dostane a kromě polévky s ním můžete podlévat maso i omáčky.
Využijte jarních surovin a pečte králíka společně s jarní cibulkou, rozmarýnem a mořskou solí. Ingredience do masa vmasírujte a pak už jen hlídejte čas, aby se maso nevysušilo.
Rychlá jídla z jedné pánve si zamilujete, obzvlášť během hektického pracovního týdne! Králičí maso si ve většině případů žádá více času, ale když jej nakrájíte na menší kousky, bude hotové během chvilky.
Maso a víno k sobě zkrátka patří! U králičího masa a zvěřiny zaručí lahodný výsledek červené víno. Pokud ale chcete, aby už tak výrazná chuť masa více vynikla, zvolte víno bílé.
Prověřený recept časopisem F.O.O.D. na králičí hřbet s rychlou hořčičnou omáčkou. Stejně jako většina receptů s králičím masem, i tento je důkazem, že dobrému masu stačí málo. A většinou jsou to právě sůl, pepř, bylinky a trochu vína.
Máte doma nadbytek králičího masa nebo strávníka, který se mu brání? Vsaďte se, že ani nepozná, jaké maso jste do karbanátků použila. Králičí poznáte nejčastěji podle vůně, která se zde míchá s ingrediencemi, jako jsou slanina, česnek nebo petrželka.
Ideální oběd na víkend! Maso marinované v předem svařené marinádě nechte uležet alespoň 24 hodin, aby vsáklo všechny chutě a vůně, a až poté se vrhněte na pečení v troubě.