Cukrařina je samostatné odvětví kuchařského oboru a v rámci takzvané patisserie, tedy vysokého umění cukrářského, je zase samostatným
odvětvím zdobení dortů, práce s polevami, fondánem, ganache a dalšími nezbytnými přípravami. Bez nich by nebylo možné připravovat svatební, narozeninové a jiné slavnostní dorty.
U nás se zatím tyto dovednosti cíleně nevyučují, což se rozhodla napravit talentovaná Hana Rawlings. Při pobytu v Austrálii měla možnost navštěvovat kurzy tamních mistrů v cukrářské dílně Planet Cake, vedené renomovanou Paris Cutler a získané dovednosti nyní předává u nás dál těm, kteří mají jako ona dostatek zručnosti a lásky ke sladkému řemeslu.
Hana sama je velkou obdivovatelkou tvorby Debbie Brown či Zoe Clark a neustále sleduje vše, co se v oboru děje. Na hanascakes.blogspot.cz najdete další krásné a inspirativní fotky, spoustu Hančiných tipů, kontakt na ni a také informace, kdy a kde se budou konat další kurzy. Na nich se můžete naučit zvládat drobnější kousky, jako jsou třeba košíčky cupcakes, ale i mnohem komplikovanější díla.
Hana Rawlings také chystá podrobnou příručku s postupy a fotografiemi, která by měla vyjít v průběhu příštího roku a zaplnit tak citelnou mezeru na trhu naší gastronomické literatury.