Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Redakce
|
18. 3. 2017
Gourmet
Smažený sýr neboli smažák si čas od času dopřeje většina z nás. Co může být lepšího než obalovaný sýr, který se po rozříznutí roztéká a v kombinaci s tatarkou tvoří neodolatelnou dvojici? Naučte se 4 triky, aby se vám neroztekl ještě na pánvi!
Kupujte tučnější sýr
Základem dobrého smažáku je bezesporu kvalitní sýr. Vybírejte ten, který má minimálně 40 % a více.
Před smažením dejte na 10 minut do mrazáku
Aby se sýr neroztekl hned na pánvi, dopřejte mu 10 minut před obalováním a následným smažením v mrazáku. Bude se vám s ním lépe pracovat!
Sýr obalujte dvakrát
Mouka, vajíčko a strouhanka - to jsou tři nepostradatelné ingredience. Sýr vezměte do rukou a proces opakujte, aby se obalil minimálně dvakrát. Uvidíte, že se vám na pánvi nerozteče!
Osmažte zprudka
Prvně rozpalte pánev s olejem a až v momentě, kdy se začnou tvořit bublinky, nastává ten správný čas přidat sýr. Smažte z každé strany přibližně minutu, dokud nezezlátne. Hotový smažák nechte okapat na ubrousku a podávejte s tatarkou.
Diskuze ke článku
Já Koblížek
|24. 3. 2017 16:13
Také méně vytéká, když se mezi 2 tenčí plátky sýra dá šunka. Ale to už pak je smažený sýr "neproletářský".
Já Tvarůžek
|24. 3. 2017 14:10
Četl jsem pravidlo právě opačné: Na smažení použít úplně obyčejný sýr "30%" .