Božská čokoláda aneb 8 sladkých dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá
Redakce
|
2. 3. 2017
Gourmet
Čokoládový cheesecake, pěna nebo nugát s čokoládou? Pokud se také řídíte heslem, že hodně čokolády je vždy tak akorát, rozhodně musíte vyzkoušet jeden z těchto osmi lahodných dezertů!
Mousse au chocolat neboli čokoládová pěna je celosvětově oblíbený dezert. Aby také ne, když se skládá z čokolády a vyšlehané 30% smetany. Čím vyšší podíl kakaa čokoláda obsahuje, tím intenzivnější bude chuť pěny.
Máte chuť na extra čokoládový dort? Italové moc dobře ví, jak uspokojit vaše chuťové buňky, a jejich dezerty jsou zkrátka neodolatelné. Vychutnejte si pořádnou porci čokoládového korpusu s čokoládovým krémem.
Jemný a sytý, to je cheesecake ze smetanového sýru. Základem je křupavý sušenkový korpus a oproti klasickému cheesecaku má čokoládový o jednu vrstvu polevy navíc.
Ideální na snídani, na svačinu i jako sladká tečka po obědě. Čokoládový chlebíček můžete upéct nejenom z kupovaných sušenek, ale i ze zbylého lineckého cukroví nebo velikonočního pečiva.
Čokoládový koláč se zmrzlinou dokonale provoní každou kuchyň. Směs skořice, hřebíčku a kardamomu je jako stvořená pro kombinaci s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou, která chutě zjemní.
Domácí nugát chutná ještě o něco lépe, když se k němu přidá čokoláda. Jeho příprava je jednoduchá a hotová směs se nechává vychladnout v lednici. Nugát lze potom jednoduše nakrájet a darovat k narozeninám místo bonboniéry.
Hříšně dobré cupcakes s krémem z mascarpone, o kterých byste si rozhodně nemysleli, že jsou bezlepkové! A pokud chcete připravit klasické, stačí nahradit speciální mouku tou klasickou.
Medovník vychází ze staročeských tradic a stejně jako každý recept i tento má mnoho různých variant. Naše nejoblíbenější je, jak jinak, s čokoládou nasekanou přímo do těsta medovníku.