9 receptů ze špenátu: Nádivka, palačinky i muffiny
Redakce
|
7. 4. 2017
Gourmet
Špenát aneb zdravá zelená potravina, kterou lze servírovat i jinak než jako rozmraženou přílohu k bramborovým knedlíkům a uzenému masu. Naučte se jej v kuchyni používat a uvidíte, že si ho zamilujete!
Jako příloha i jako rychlá večeře, to jsou špenátové brambory. Použít můžete jak čerstvý listový, tak mražený. Skvěle chutnají i lehce rozmačkané s trochou smetany!
Italské těstoviny tagliatelle neboli široké nudle chutnají s houbami a špenátem přímo skvěle! Ingrediencemi nešetřete, ať mají těstoviny dostatek omáčky.
Slaný koláč neboli quiche z křehkého těsta pochází z Francie. V dnešní době má mnoho podob a naším špenátovým favoritem je rozhodně tento recept s kozím sýrem!
Maso a špenát je nerozlučná dvojice, ať už se rozhodnete pro uzené nebo rybí. Odlehčeným důkazem je i tato roláda s lososem, jehož maso je tak jemné, že se roláda při nakousnutí rozpadá v ústech.