9 nejlepších receptů na velikonočního beránka i mazanec
Redakce
|
6. 4. 2017
Gourmet
Velikonoce se blíží a kromě receptů na jarní pomazánky je potřeba myslet i na to, jaké sladké dobroty budou letos zdobit váš stůl. Vyzkoušejte tradiční i neobvyklé recepty na beránka, mazanec nebo sušenky. Všechny chutnají skvěle!
Jestli něco o Velikonocích musíte upéct, tak rozhodně beránka! Přidejte tvaroh, který zaručí, že těsto bude dokonale vláčné, nebude se drobit a bude chutnat skvěle i jen tak samotný.
Velikonoční jidáše neboli pečivo ve tvaru malých pletenců. Údajně se jidáše pekly ze zbytků těsta a dávaly se dětem. Rozhodně si na nich ale pochutnají i dospělí!
Klasický recept na velikonočního beránka tak, jak ho znáte. Těsto můžete obměnit o pomerančovou kůru či oříšky, povrch naopak přelít čokoládovou nebo cukrovou polevou. Všechny varianty budou chutnat skvěle!
Pletený věnec zvládne každý, stačí trochu zručnosti a pozornosti. Po upečení ho nezapomeňte pocukrovat a chcete-li, můžete ho přes noc zavěsit v kuchyni jako jedlou dekoraci, na které si ráno pochutná celá rodina.
Pro případ, že velikonoční pečení nestihnete, je zde recept na beránka do 30 minut! Stejně jako u všech ostatních receptů na beránka, i tady platí, že chutná výborně samotný i přelitý čokoládovou polevou.
Velikonoční pečení se neobejde ani bez velikonočních sušenek. Linecké pečivo totiž není pouze vánoční záležitost, a tak dejte prostor fantazii a pomocí velikonočních vykrajovátek vytvořte sušenky pro koledníky.